İYİ Partili İl Genel Meclisi üyesi Murat Çağlayan, Haziran ayı birleşimlerinin 4’ncüsünde, 180 Özel İdare işçisini ilgilendiren bir konuya dikkat çekip,  adeta Özel idare işçilerinin sesi oldu.

İşçilerin üyesi oldukları sendikanın, bir süre önce; Maaşların GESTAŞ üzerinden değil de, Özel İdare’den alınması talebi ile girişimlerde bulunduğunu öğrenen İYİ Partili Çağlayan, bu konuyu Meclis oturumunda gündeme getirdi.Haziran Meclisinde, gündemin 8. Maddesi ek ödenek alınmasının görüşülmesi esnasında söz alan Çağlayan;“Özel İdarede çalışan işçilerimizin neden maaşlarını GESTAŞ üzerinden aldığını ve bunun özlük hakları veya işçilerimiz için herhangi sorun teşkil edip etmediği konusunda bilgi almak için daire müdürümüze sorumuzu yönelttik.  GESTAŞ üzerinden işçilere ödenen maaş konusunu, yapacağımız çalışma ve istişareler ile işçilerimizin de talepleri doğrultusunda, emekçilerimize destek olacağımızı ifade etmek isterim.” diye konuşmuştu.

---------------------------------

BU ÇAĞRI, 180 ÇALIŞAN İÇİN

“İŞÇİSİNİN MAAŞINI, İŞ VERENİ ÖDESİN”

Önce pancar mağduriyeti yaşayan çiftçinin, şimdi de 180 Özel İdare işçisinin sesi oldu.Batak ovası başta, Çanakkale’ nin birçok noktasında, Pancar üreticisinin yaşadığı mağduriyeti gündeme getirip, sıra dışı siyaseti ile dikkat çeken İYİ Partili Meclis üyesi Murat Çağlayan, bu kez Özel idare’ nin 180 işçisinin talebine çözüm için kolları sıvadı.İl Genel Meclisi’nin, pancar üreticisinin sorunlarına çözüm üretmek adına, kamuoyu oluşturulmasında rol üstlenmesini talep eden Çağlayan, Haziran ayı Meclis birleşiminin 4’ncü oturumunda ise,  Özel İdare işçilerinin özlük haklarını ilgilendiren konuya ilişkin sözler etti.Vergi ve faiz gelirlerindeki artıştan dolayı, ek ödenek alınmasının görüşülmesi sırasında söz alan İYİ Partili Meclis üyesi Murat Çağlayan, 180 Öze l İdare işçisinin, neden GESTAŞ üzerinden maaş aldığını sorguladı. İşçisinin maaşını, işverenin ödemesinin özlük hakları bakamından da önemli olduğunu savundu.  Çağlayan; “İl Genel Meclisi Haziran ayı toplantılarımızın  4. birleşimde, Özel İdarede çalışan işçilerimizin neden maaşlarını Gestaş üzerinden aldığını ve bunun özlük hakları veya işçilerimiz için herhangi sorun teşkil edip etmediği konusunda bilgi almak için daire müdürümüze sorumuzu yönelttik. Yapmış olduğu bilgilendirmeden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. “ diyerek, 180 işçi için söz almasının gerekçesini özetledi.Çağlayan konuşmasında ayrıca; “Gestaş üzerinden işçilere ödenen maaş konusunu, yapacağımız çalışma ve istişareler ile işçilerimizin de talepleri doğrultusunda, emekçilerimize destek olacağımızı ifade etmek isterim” ifadelerini kullandı.Cuma Deren