1 Amatörde mücadele eden Çanakkale’nin en köklü Kulübü Çanakkalespor çıktığı 12 maçın 12’sin kazanarak adeta tarih yazarak Play Of Finallerine kalmayı başardı. Tek maçlık eleme sistem ile Play Of turunda Arslancaspor'u Mert Kılıçkaya'nın golüyle 1-0 yenerek Çanakkale 1. Amatör Ligi Play Off finaline kalmayı başaran Çanakkalespor, finalde ise Lapseki temsilcisi Lapsekispor ile sahada kozlarını paylaştı. Burada da oyununu sergileyen Çanakkalespor yine tek golle kupayı getirdi.

Maçı Süper Lig Hakemi Yönetti

Biga İlyas Bayram Stadında oynanan final maçını  Çanakkale’yi Süper Lig’de başarı ile temsil eden Erkan Özdamar yönetti. Yoğun  sıcağa rağmen  oynanan karşılaşmayı Çanakkale ve Lapseki’den takımlarını desteklemeye gelen taraftarlar ve Biga’lı vatandaşlar ilgi ile takip etti. Yıllardır finallerdeki şanssızlığını kıramayan Lapsekispor iyi bir performans ortaya koysa da beklenen golü bir türlü atamadı. Finalin tek golünü ise 48. Dakikada Çanakkalesporlu oyuncu Osman Yıldırım kaydetti. Fişnali tek golle kazanan Çanakkalespor adını Süper Amatör Ligine yazdırdı.

Çanakkalesporun Yeri Burası Değil

Oynanan final maçının ardından şampiyon olan Çanakkale temsilcisine İlyas Bayram stadında düzenlenen törenle kupası verildi. Amatör Spor Kolüpleri Başkanı Firuz Erdil tarafından kupa takım kaptanına verildi.  Muhteşem finalin ardından bir açıklama yapanı  1966 Çanakkalespor Kulübü Başkanı Erkan Turan, ampiyonluğu Çanakkale halkına armağan ettiklerini belirterek “Futbolcuları vermiş oldukları bu mücadeleleri için kutluyorum.  Bu şampiyonluğumuz Çanakkale Halkına hediye olsun. Bu takımın yeri, hedefi  buralar değil ve bu daha başlangıç.  Bu takım muhakkak profesyonel ligi görecektir” dedi.  

Çanakkalespor Teknik Direktörü  Kahraman Sönmez  ise yaptığı açıklamada “12 Maçta 10 galibiyetle zirveye kadar geldik. Çanakkalespor büyük camia inşallah iyi yeterlere gelecektir.  Biz de Çanakkaleliyiz ve bu şehirde doğduk, büyüdük.  Bu şampiyonluk da tüm Çanakkale halkına armağan olsun” dedi.

Cuma Deren