Önceki gün Eceabat İlçesinde Anız yangını olarak başlayan ve giderek büyüyen yangında yürekler yine ağızlara geldi.

Yüz yüze bilgilendirmeler, sosyal medyadaki uyarılar, el ve billboard ilanları, kısacası akıllara gelebilecek her yere yangına karşı uyarılar yapılsa da vatandaş yine bildiğini yapıyor. İnsan eli ile yakılan ateşler felakete neden oluyor. Tüm uyarılara rağmen önceki gün  Eceabat ilçesine bağlı Kumköy köyü yakınlarında tarım arazisinde anız yangını olarak başlayan alevler giderek büyüdü ve kısa sürede ormanlık alana sıçradı. saat 13.27 sıralarında  çıkan yangına 8 dakika sonra ekipler ilk müdahaleyi yaptı. Ancak rüzgarın da etkisi ile büyüyen yangın  kısa sürede ormanlık alana sıçradı. Yerleşim alanlarına yaklaşması nedeni ile  yürekler ağıza gelirken, yetkililer yerleşim alanlarını boşaltmak için teyakkuza geçti.

Büyüyen orman yangınını söndürmek için havadan ve karadan yürütülen yoğun çaba ile kontrol altına alındı. 8 saat süren Yangında   7 uçak, 6 helikopter, 6 ilk müdahale aracı, 32 arazöz, 12 su ikmal aracı, 7 dozer, 15 hizmet aracı, 7 treyler ve 285 personel görev yaptı.

Uyarılar Kulak Ardı Ediliyor

Yangın sezonu öncesi ulaşılabilecek her yerden vatandaşlara ulaşarak uyarılar yapıldı. Yangınlara karşı doğaya şişe bırakmak başta olmak üzere özellikle anızların yakılmaması için vatandaşlara ve üreticilere uyarılar yapıldı. Ancak ders almayan vatandaşlar her seferinde tarlasını anız yakarak temizlemeyi tercih ediyor. Böylece kulak ardı edilen uyarılar yangınları da beraberinde getiriyor.

Burcu Erdal