Kurban Pazar alanını gezen Çanakkale Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, hem üreticiye hem de tüketiciye büyük kolaylıklar sağlayan uygulama ile ilgili üreticilere bilgiler verdi.

vatandaşların satın almak istedikleri kurbanlıkların aşılarını ve gerekli şartları taşıyıp taşımadığını sorgulayabilmelerine imkan sağlamak ve  vatandaşların güvenilir kurban alabilmelerine destek olmak amacı ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Tarım Cebimde uygulaması hem üreticiye hem de tüketiciye büyük kolaylıklar sağlıyor. ‘Tarım Cebimde’ üzerinden kurbanlık hayvanların küpe numaraları girilerek büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarla ilgili detaylara ve aşı bilgilerine ulaşan vatandaşlar hayvan pazarında daha kolay kurbanlık alabiliyor.

Yaklaşan Kurban Bayramı Öncesi, Çanakkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü  Hayvan Sağlığı Ekibi, Çanakkale Belediyesi tarafından açılan kurbanlık hayvan  satış  alanında  denetlemelere ve kontroller gerçekleştirilirken bir yandan da Tarım Cebimde Uygulaması ile ilgili hem üreticiler hem de kurbanlık almaya gelen vatandaşlara bilgiler verildi.  Ekipler ayrıca,  Sağlık ve çevre şartları yönünden alınması gereken tedbirleri,  Pazara gelen hayvanların kulak küpeleri, pasaportları ,nakil  belgeleri ve İl dışından gelen hayvanların Veteriner Sağlık Raporları'nın olup olmadığı ile Satış yerlerinin hijyenik şartlara uygunluk kontrollerini gerçekleştirdi. Denetlemelere katılan Çanakkale Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, uygulama ile ilgili üreticileri bilgiler verdi.

Burcu Erdal