Daha çok oyun ve daha fazla aktivitelere katılma şansı yakalayacak 3 aylık tatillerine kavuştular.  Kimi üniversit için hazırlık yaparken kimi yaz okullarına katılmak, kimisi ise köyüne giderek uzun tatilin tadını çıkarmak isteyen  öğrenciler için son ders zili çalı. 2023-2024 yılı eğitim ve öğretim döneminin sona ermesi ile birlikte Çanakkale'de 8bin 727 okul öncesi, 25 bin 97 ilkokul, 24 bin 88 ortaokul, 23 bin 107 ortaöğretim öğrencisi olmak üzere toplam 81 bin 19 öğrenci karne heyecanı yaşadı. Sabahın erken saatlerinde velileri ile okullarına giden öğrenciler karnelerinin verilme saatini heyecanla bekledi.

Vali İlhami Aktaş Öğrencilerin Karne Sevincini Paylaştı

Karne heyecanına ortak olmak ve öğrencilerle bir araya gelmek amacı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Arıburnu İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine  Vali İlhami Aktaş da katılarak, öğrencilerin karne sevinci ve heyecanlarına ortak oldu. Karne dağıtım programına Vali İlhami Aktaş’ın  yanı sıra  İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Ergüven, Arıburun İlkokulu Müdürü Mehmet Çetin, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek, karne heyecanlarına ortak olan Vali İlhami Aktaş, başarılarından dolayı öğrencileri tebrik ederek, karnelerini verdi.

Öğrencilere yaz tatillerini verimli geçirmeleri tavsiyelerinde bulunan Vali İlhami Aktaş “Yaz tatili sürecinizde bol bol dinlenin, tatilinizi verimli geçirin. Sizleri tebrik ediyorum,  yaz tatilinin tüm öğrenci, öğretmen ve veliler için hayırlı olması temenni ediyorum ve şimdiden Kurban Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

 

Hülya Öz