Toplantıda yangın bölgesinde zarar gören vatandaşlara destek olmak için kurum çalışmaları görüşüldü.

Önce Gelibolu yarımadasında  tarım arazisinden ormanlık alana sıçrayan ve 24 saatte güçlükle söndürülebilen yangında 500’den fazla hektarın zarar gördüğü yangın devam ederken Ezine İlçesinde bu ke çöplükten çıkan yangın ormanlık alana ve köylere sıçradı.  Aladağ Köyünde bir çok ağılın da yandığı görülürken onlarca hayvan telef oldu. Tüm bu yaraları sarmak için istişarede bulunmak ve tespit çalışmalarını değerlendirmek amacı ile kurum Müdürlerinin de katılımı ile Vali İlhami Aktaş Başkanlığında toplantı gerçekleştirildi.  Toplantıya,  AFAD Başkanlığı Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar,  Ezine Kaymakamı Yunus Kızılgüneş, AFAD Başkanlığı Daire Başkanı Ayhan Işık, İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen, Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Hayri Demirel ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Toplantıda, kurumlar tarafından yangından etkilenen vatandaşların yaralarını sarmak için en kısa sürede hesaplarına yatırılacak maddi destekler ile tarım ve hayvancılık kapsamında dağıtılacak yardımların planlaması konularında yapılacak çalışmalar değerlendirildi. Hasar tespit çalışmalarının en kısa sürede bitirilmesi talimatını veren Vali İlhami Aktaş, Devletimin tüm imkanları ile her zaman vatandaşların yanında olduğunu belirtti

Aladağ Köyüne Ziyaret

Yapılan toplantının ardından Vali İlhami Aktaş ve beraberindeki kurum Müdürleri, yangının en çok zarar verdiği  Ezine ilçesi Aladağ köyü ve bağlısı Kiremitoba mahallesini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Çöplükten çıkan yangının sirayet ettiği köyde oluşan maddi hasarı ve yangının etkisini yerinde inceleyen Vali İlhami Aktaş, kahvehanede vatandaşlarla bir araya geldi. Burada İlgili kurumlar tarafından hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirten Vali İlhami Aktaş, Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, devletin her daim vatandaşların yanında olduğunu ve ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi.

Yaralanan Vatandaşa Ziyaret

Vali İlhami Aktaş, daha sonra  Gökçebayır köyünden  Ezine İlçesi Aladağ köyünde çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarına yardıma giderken traktörün devrilmesi ve ardından yanması sonucu yaralanan  Ekrem Avcı’yı tedavi gördüğü Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde ziyaret etti. Tedavisi süren Ekrem Avcı’nın sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi alan Vali İlhami Aktaş, geçmiş olsun dileklerini ileterek acil şifa temennisinde bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Ekrem Avcı, Vali İlhami Aktaş’a desteğinden dolayı teşekkür etti.

 

Haber Merkezi