Sözde Mehdi’ nin müritlerinin, önceki akşam, bir köylüyü darp et ettiği ileri sürüldü. .

Külcüler köylüsü, darp olayına karışanların yaşadığı termal tesise yürüyüp, sorumluların Jandarma’ya teslim olmasını istedi.

O anlarda, 21 müridi başta, sözde mehdiye inanan onlarca kişinin yaşadığı Termal tesis önünde, gergin dakikalar yaşandı.

Bazı köylülerin, o onları, cep telefonlarının kameraları ile kayda aldığı öğrenildi.

---------------------------------

BAYRAMİÇ DİKEN ÜSTÜNDE

--------------------------------

Tarlasını suladığı sarada darp edildiği iddia edilen bir köylüye sahip çıkan Külcüler sakinleri, darp olayının faallerinin yaşadığı Termal tesise yürüdü. Gergin dakikalar yaşandı.

Geçtiğimiz aylarda, sosyal medyadan açtığı canlı yayınlarda kendini Mehdi ve Halife ilan eden M.Ç.’ nin müritlerinin yaşadığı termal tesis, Bayramiç’te yine gündem konusuna dönüştü.

Sözde Mehdi’nin, sözde müritlerinin, Külcüler köyü yaşayanlarından birini dövdüğü iddiası üzerine, köy halka adeta ayaklandı Faillerin yaşadığı termal tesise yürüdü.

O anlarda, termal tesiste yaşayanlar ile köylüler arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.

Gece yarısı yaşanılanları, bazı köylülerin cep telefonlarının kameraları ile görüntüledikleri edinilen bilgilerden..

Sözde mehdi, aylar önce, yasa dışı kazı yaptırdığı gerekçesiyle gözaltına lanmış ve 21 müridi ile birlikte cezaevine konulmuştu.

Sözde Mehdi ve Müritlerine, define aradıkları sırada operasyon düzenleye Jandarma, suçüstü yapmıştı.

Sözde Mehdinin ve müritlerinin bir kez daha gündeme gelmesine, bu kez bir köylünün darp edildiği iddiası getirdi.

Külcüler yakınlarındaki bir termal tesiste yaşam süren, sözde Mehdinin müritlerinin, Külcüler köyünden bir kişiyi darp ettiği iddiası üzerine, köy halka adeta ayaklandı.

Akıllara bir anda, Bayramiç’ te, 80 ve 2000’ li yıllarda yaşanılanlar geldi.

“Keçi davası” olarak isimlendirilen ve Bayramiçlileri sokağa döken o olaylar ardından, 2000’ li yıllarda; darp ve bıçaklama olayı nedeniyle Bayramiç halkı gece yarısı sokağa dökülmüş, gvenlik güçleri ilçe halkını güçlükle sakinleştirmişti.

BU KEZ, DARP OLAYI İLE GÜNDEME GELDİLER

Bayramiç’te, Külcülerden bir köylünün, tarlasını suladığı sırada, Sözde Mehdi’nin müritleri tarafından darp edildiği iddiası ile gündeme gelen, Tarikat oluşumunu, ilçede bir kez daha günün konusuna dönüştüğü gözlendi.

Bayramiçlilerin, dün gün boyu çarpıcı değerlendirmeler ile yaşananların kritiğini yaptığı edinilen bilgilerden.

Külcüler köylüleri,  önceki akşam sözde mehdi ve müritlerinin yaşadığı termal tesise yürüyüp, darp olayının faillerinin Jandarma’ya teslim olmalarını istedi. Bu sırada da termal tesiste yaşayanlar ile köylüler arasında kısa süreli gerginlikler yaşandı. Bu yaşanılanlar, ilçede gündem konusuna dönüştü.

DEFNE ARARKEN YAKALANMIŞLARDI

Geçtiğimiz yıl, yasa dışı kazı yaptıkları gerekçesiyle düzenlenen operasyonla, sözde Mehdi ve Müritleri, suçüstü edilmişti.

Kendini mehdi ilan eden M.Ç., sosyal medyadan aralıklarla açtığı ve canlı yayımladığı sözde 'biyat' töreni ile gündeme gelmişti.

'Biyat' töreni adı altında açılın canlı yayın görüntülerinde silahlı kişiler kadar, fonda işitilen silah sesleri dikkatlerden kaçmamıştı.

Erdem Sürek