Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çanakkale Ziraat Odası, Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamuller İhracatçılar Birliği ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesi'nin ortaklığında hayata geçirilen Süs Bitkileri Üretim Potansiyelinin Arttırılması Projesi kapsamında dikilen bitkiler meyve ve çiçek vermeye başladı.

Çanakkale Ziraat Odası ,  kadınları tarıma katmak ve köylerde katma değer üretmek amacı ile Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çanakkale Ziraat Odası, Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamuller İhracatçılar Birliği ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesi'nin ortaklığında hayata geçirilmek istenen Süs Bitkileri Üretim Potansiyelinin Arttırılması Projesi için yaptığı çalışmalar sonucunda   21 kadın çiftçiye ulaştı. Batak Ovasında bulunan Halileli köyünde Dünya çiftçiler gününde hayata geçirilen  proje için ilk fideler Mayıs ayında toprakla buluşturuldu. Törenle Toprağa dikilen fideler ve fidanlar meyve ve çiçek vermeye başladı. İhracata yönelik süs bitkileri üretim potansiyelinin arttırılması projesi kapsamında üretim yapan kadın çiftçileri ziyaret eden Çanakkale Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, incelemelerde bulundu.

Proje kapsamında üreticilerin tarlalarına yapılan  dikimler meyvelerini vermeye başladı. Proje kapsamında dikilen Süs Bitkisi ve  Sebze üretiminde önemli bir kapasiteye sahip Çanakkale’de Domates,  Biber, Patlıcan ve  Kavun ekim alanlarını gezen Çanakkale Tarım İl Müdürü Nazan Türkarslan, incelemelerde bulunarak üreticilerden bilgi aldı.

 

Burcu Erdal