Özellikle Çanakkale Limanına kurulan Direkte yapılan yağlı direk yarışmaları renkli anlara neden oldu.

Kabotaj yasasının kabul edilmesi ile ülkemizin kendi karasularımızda ve kendi limanlarımız arasında gemi işletme ve her türlü liman hizmetlerini kendi kontrolümüzde bulundurma hakkının tanındığı 1 Temmuz her yıl Kabotaj Bayramı olarak kutlanıyor. Bu kapsamda Çanakkale Liman Başkanlığı ile Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen etkinlik ve yarışmalar renkli anlara neden oldu.  Kabotaj bayramı kapsamında gerçekleştirilen yarışmalardan Açık Su Yüzme Yarışı, Pancar Motoru yarışmaları Halat Çekme yarışı,  tabak çıkartma yarışmaları gerçekleştirildi.

Yağlı Direkten Türk Bayrağını Almak Zor Oldu

Her yıl Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirilen Kabotaj Bayramının vazgeçilmez yarışmalarından biri de yağlı direktek yarışmaları oluyor. Gres yağına bulanmış direğin ucuna yerleştirilen Türk Bayrağını almak için birbiri ile yarışan vatandaşların kayarak denize düşmesi hem kıyasıya rekabete hem de eğlenceli olmasına neden oluyor. Çanakkale Merkezde yıllar sonra ilki geçtiğimiz yıl yapılan yağlı direk yarışması bu yıl da gerçekleştirildi. Liman Başkanlığında hazırlanan yağlı direk yarışması kıyasıya mücadeleye sahne oldu.

Yarışmalarda Dereceye Girenleri Ödülleri Verildi

 Öte yandan Lodos’tan yat limanına kadar Açık Su Yüzme Yarışı, Pancar Motoru yarışmaları Halat Çekme yarışı,  tabak çıkartma yarışmaları gerçekleştirildi.  Yapılan yarışmaların finalinde düzenlenen törenle dereceye girenlere ödülleri verildi.  Ödül Törenine; Vali İlhami Aktaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, Çanakkale Bölge Liman Başkanı Mehmet Kürşat Biçici, sporcular, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında düzenlenen Açık Su Yüzme, Yelken ve Denizcilik Temalı resim yarışmalarında dereceye giren sporculara ve öğrencilere ödülleri Vali İlhami Aktaş tarafından verildi. 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında düzenlenen yarışmaların düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Vali İlhami Aktaş, katılan tüm sporculara ve öğrencilere başarılar diledi.  Ödül töreni  fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Burcu Erdal