. Öztürk Lapseki için göreve geldiğini belirterek “Lapseki’de de seçime girdiğim günden beri şu felsefeyi koruyorum, Lapseki’nin iyiliği ve hayrına dokunan bir şey varsa ben herkesle her şeyi yapmaya hazırım. Bu felsefe ile de memlekete hizmet etmek istiyorum” dedi.31 Mart yerel seçimlerinin ardından sürpriz bir sonuçla Lapseki Belediye Başkanlığına seçilen Belediye Başkanı Atilla Öztürk, Mazbatasını aldıktan hemen sonra göreve başlamıştı. Lapseki için hayal ettiği projeleri hayata geçirmeye başlayan Atilla Öztürk, geride kalan 4 aylık süreçte bir çok projeyi de hayata geçirdi. Yapacağı projeler ve çalışmalar hakkında bilgiler veren Lapseki Belediye Başkanı Atilla Öztürk “Lapseki coğrafi olarak çok değerli bir yer olmasına rağmen çok gelişmiş bir ilçe değil. Son yıllarda 1915 Çanakkale Köprüsünün yapılması ile belki biraz daha tanınır hale geldi. Ama Lapseki yıllardan beri hak ettiği değeri almadığını düşünüyorum. Küçükken aynı Lapseki, büyüdük, okula gittik hala aynı Lapseki. Biz Türkiye’nin en batısındayız ama bir Gelibolu’ya baktığımızda, Biga’ya ve Çanakkale Merkeze baktığımız zaman Lapseki onların arasında daha sıkışmış bir ilçe gibi. Biz de Lapseki’ye hizmet etmek ve geliştirmek için yola çıktık, Başkanlık da nasip oldu şimdi icraat zamanı” dedi.
Taşın Altına Elimi Sokmam Gerektiğini Düşündüm
Lapseki Belediye Başkanı Atilla Öztürk “Geçmiş dönem Belediye Başkan adayımızın Kontenjan Belediye Meclis üyesi adayı olmuştum. O da rica etmişti ‘Atilla gel beraber seçime girelim’ diye o şekilde aday olmuştuk. Onun sonrasında 6-7 yıllık İYİ Parti üyeliğimin dışında benim hiçbir siyasi geçmişim olmadı. Seçime 6 ay kalana kadar da başkanlık aklımda yoktu. Ama birkaç yıldan beri çevremdekiler ‘Atilla sen Belediye Başkanı olursan Lapsekiye çok iyi hizmet edersin’ gibi benim Belediye Başkanı olmamı istiyorlardı. Ama ben kendi işlerim ve ailemle mutluydum. İnsanların talepleri çok olunca işin vicdani boyutu da çok oluyor. Daha önce eleştirdiğimiz çalışmaları yapılmamasından kaynaklı düşüncelerimizi hayata geçirmek için, bir de Belediye Başkanlığına karar verme aşamasında düşündüğüm şeylerden biri de 253 bin şehidimizin bize emanet bıraktığı bu topraklarda, bu kadar insanın da bana destek olmasını görünce benim de taşın altına elimi sokmam gerektiğini düşündüm.
7 Bin 365 Tane Ev E Tek Tek Gittim
Seçim dönemi ve sonrası ile ilgili de bilgiler veren Lapseki Belediye Başkanı Atilla Öztürk, seçim döneminde çalmadık kapı bırakmadığını ve Lapsekili vatandaşlara tek tek ulaştığını dile getirerek “Seçim dönemi bizim için çok verimli geçti. Lapseki’deki bütün evlerin kapılarını ben tek tek çaldım. Hatta arkadaşlarla hesaplamıştık ve 7 bin 365 tane ev ziyaret ederek hepsinin kapı zillerine ben bastım. Eşim Neşe hanım da sağ olsun ben kaç adım attıysam o da benimle o kadar adım attı. Kazanmak da insana çok büyük keyif veriyor. Kazandıktan sonra da ilk bir kaş haftamız heyecanlı ve güzel geçti. Sonrasında bir iki aylık da alışma sürecimiz oldu. Şu anda da hiçbir problem yaşamıyoruz ve gayet güzel ilerliyoruz. Tabi tüm belediye hatta özel şirketlerde bile genel ekonomiden kaynaklı borç ödemeleri var. Bizim Belediyemizin de maddi durumu biraz sıkıntıda ama iyi bir hesaplama ve iyi bir düzenle hepsinin üstesinden geleceğiz. Koyduğum hedef doğrultusunda bir yılda Lapseki Belediyesinde her şeyi yoluna koyarak büyük projelerimize geçmeyi hedefliyorum” dedi.
Dalyan Mahallesinde Semt Pazarı İlk Kez Kuruldu
Göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmalara da değinen Lapseki Belediye Başknı Atilla Öztürk, Dalyan Mahallesinde hayata geçirilen projelere değinerek “Lapseki’yi düzenleme konusunda küçük küçük projelerimize başladık. Bunlardan biri, yıllardır Dalyan Mahallemizde üzeri kapalı bir semt pazarımız var. Yıllardır kurulmayan Dalyan Mahallemizde ilk semt pazarı kuruldu. Birkaç pazarcı arkadaşlarımızdan rica ettik ve küçük olmasına rağmen çok yoğun bir taleple karşılandılar. Yine Dalyan Mahallemize Mangal alanı oluşturduk. Dalyan Mahallemizde bulunan Halk Plajımızı 20 günde hazırlayıp hizmete açtık. Orada çalışan arkadaşlarımızın masraflarını karşılayacak şekilde bir hesap yaparak plajı uygun hale getirdik. Dalyan mahallesinde farklı plajlar olmasına rağmen en yoğun talep bizim 20 günde düzenlediğimiz alana geliyor. Bütün Çanakkalelileri de buraya bekliyoruz. Bunun dışında yollarımızın, parklarımızın genel onarımları standart şekillerde yapılıyor” dedi.
Kadınlar Konağı Açıldı
İlçedeki kadınların ev ekonomisine katkıda bulunmak ve kadınlar için sosyal alan oluşturmak amacı ile yürütülen çalışmalara da değinen Belediye Başkanı Atilla Öztürk “Sosyal Tesisler 2 dediğimiz bir yer vardı. Oranın uygulama amacını biraz daha değiştirdik Kadınlar Konağı yaptık ve geçtiğimiz gün açılışını gerçekleştirdik. Ama o da biraz yanlış anlaşıldı. Buna ‘Erkekler giremez mi’ dendi. ‘Kadınlar konağı dediğiniz ayrımcılık mı yapıyorsunuz?’ gibi bir çok söz edildi. Ama bunun amacı çok net. Özellikle ihtiyaç sahibi olan kadınlarımıza katkıda bulunmak, kadınlarımızın el emeklerini sergilediği, yaptığı ürünleri satarak para kazanmasını sağlamak ve belediye olarak kadınlarımıza maddi destek sağlamak amacı ile açtık burayı. Şu anda her şey oturdu ve her kes de anladı ve çok da güzel bir proje oldu” dedi.
Sanat Sokağı İle Kurulan Stantlar Lapsekililerin yeni Mekanı Olacak
Başkan Atilla Öztürk “Açtığımız Kadınlar Konağının yan tarafında sanat sokağı oluşturmayı planlıyoruz. Orda da ele emeği ürünleri üreten tüm vatandaşlarımız için stantlar kuracağız. Bu yaptığımız projelerle Lapseki hem hareketleniyor hem de kazanıyor. Bunun yanında 1-2-3 Ağustos’ta plaj voleybol turnuvamız olacak. Üç gün süren bu turnuvamız da uluslararası oluyor. Yurt dışından da sporcularımız gelecek. Bu yıl 29.’su düzenlenecek olan Plaj Voleybolu geçen sene Yeni Kordona alınmıştı. Ama vatandaşlar tarafından da çok iyi karşılanmadığı için tekrar Dalyan Mahallesindeki eski yerine almış olacağız” dedi.
Şeftali Festivali Yapılacak
Lapseki’nin iki tescilli ürünü olan Kiraz ve Şeftaliye ilişkin de açıklamalarda bulunan ve yıllardır yapılan Kiraz Festivalini bu yıl yaşanan verimsizlik nedeni ile gerçekleştirilemeyeceğini, yerine yine Lapseki’nin tescilli ürünü olan Şeftali festivalinin yapılacağını dile getiren Atilla Öztürk “Kiraz festivalimiz vardı daha önceki yıllarda yapılan. Ancak bizim seçimden hemen sonraki dönem denk gelmesi , bir de kirazlardaki verimin çok düşük olmasından da kaynaklı Kiraz Festivalimizi bu yıl yapmama kararı aldık. Ama Ağustos ayının sonunda Şeftali Festivali yapmaya karar verdik. Çünkü birkaç yıl önce Lapseki Festivali de coğrafi işaret tescili almış oldu. Ağustos ayı sonlarında yapmayı planladığımız bu festivalimiz de ilk olacak. Festivalde Şeftali yarışmasının yanı sıra çeşitli etkinlik ve konserlerimiz olacak” dedi.
Pazaryeri, Otogar, Tır Parkı Projeleri
Lapseki İlçesinin ihtiyaçlarına yönelik yapılacak projelere de değinen ve Lapseki Belediye Başkanı Atilla Öztürk “Birkaç yıl içindeki büyük projelerimizden bir tanesi şu andaki Pazar yerimiz hem vatandaş hem de Pazar esnafından tam onay almadığını gözlemledik. Aslında yeni yapılan bir alan ama konumu ile ilgili biraz problemli bir yer. O Pazar yerini Lapseki Merkezde daha büyük bir proje ile yapmaya hazırlanıyoruz. Otogar Projemiz var. Lapseki’mizin şu anda herhangi bir otogarı yok. Onunla ilgili de bir yer tespitimiz oldu ve Karayolları ile yazışmalarımız olacak. Otogarımızı da çok kısa sürede yapacağımızı umuyoruz. Onun dışında çok ihtiyacımız olan tır parkı projemiz var. Lapseki’de tırları, kamyonları gelişi güzel sokaklara park ediyorlar. Bu durumdan da hem araç sahipleri hem de vatandaşlar çok mağdur. Onun için de yer belirledik ve oraya tır parkımızı yapacağız” dedi.
Kültür Merkezi, Halı Saha, Karavan Kamp Yeri
Başkan Atilla Öztürk sıraladığı projeleri ile Lapseki’nin ihtiyaçlarına göre çalıştıklarını belirterek “Daha Önceki Belediye Başkanı döneminden yarım kalan kaba inşaatı ile bulunan bir düğün salonu var onu da biz Kültür Merkezi olmasını istiyoruz. Yeri de tam Lapseki Meslek Yüksek Okulunun yakınında. Hem üniversite yakınlığı ile alakalı hem de Lapseki’de ne yazık ki kapalı bir düğün salonumuz yok. Onun dışında gençler ve çocuklarla ilgili herhangi bir etkinlik alan yok. Düğün salonundan ziyada biraz kültür Merkezine önem vereceğiz. Mesela Lapseki’de sadece bir tane halı saha var. Seçim döneminde kapı kapı gezdiğimde yüzlerce genç benden halı saha istedi. Onları da kırmadan mini halı sahalar yapmayı planlıyoruz. Onun dışında Denizin geçtiği Lapseki’de vatandaşlara balık yedirmek için Balık ekmek yeri projemiz var. Karavan ve Kamp yerleri için yerlerini hazır ettik. Plan yapıldıktan sonra hizmete açılacak. Sokak hayvanlarının daha rahat yaşam alanlarını oluşturmak için doğal yaşam alanı projemiz var. Bu projeler maliyet gerektirmeden yapılabilecek şeyler” dedi.
Tek Arzum Lapseki’ye Hizmet Etmek
Belediye Başkanı Atilla Öztürk “ Belediye Başkanlık sürem olan bu 5 yılı güzel geçirmek gerekiyor. Aday olup seçime girmeye karar verdiğim zaman, Parti yönetimindeki arkadaşlarla bir toplantı yapmıştık. O zaman da söylemiştim. Ben siyasete çok ilgisi olan bir insan değilim. Kimseden de çok fazla beklentisi olan bir insan değilim. Kimseden korkusu olan bir insan da değilim. Benim buradaki amacım Lapseki’ye hizmet etmek. Lapseki’de de seçime girdiğim günden beri şu felsefeyi koruyorum, Lapseki’nin iyiliği ve hayrına dokunan bir şey varsa ben herkesle her şeyi yapmaya hazırım. Ama kendi çıkarı için benim yanımda olan, kendi çıkarı için beni destekleyen varsa benden uzak dursun. Bu felsefe ile de memlekete hizmet etmek istiyorum” dedi.
Cuma Deren