Geçtiğimiz yıl ve aylarda, Kuzey Ege Denizi ve Saroz’ da, benzer Tacizlere uğrayan İlker Reis’in ‘Kızılelma’ isimli teknesine çarparak ağır hasara yol açan Yunan Sahil Güvenlik unsurları, teknenin batacağını varsayıp dakikalarca bölgede bekledi. Ardından, geldikleri gibi gittiler.

Çünkü o sırada, Türk sahil Güveliğine ait 6 bot, hızla bölgeye seyir ediyordu.

“ÖLDÜRMEK İÇİN ÇAPTILAR!..”

Yaşadıklarını anlatan, namı değer İlker Reis,  İlker Özdemir, "Denizdeydik, avlanıyorduk. Kendi karasularımızdaydık.

Yunan Sahil Güvenliği, kasıtlıydı, öldürmek için bize çarptılar. Allah korudu…" şeklinde konuştu.

-------------------------------------

ÖNCE TACİZ ETTİLER, SONRA ÇARTILAR…

TÜRK SAHİL GÜVENLİĞİNİ GÖRÜNCE, KAÇTILAR…

-------------------------------------

Komşu tacizi abarttı, batırmak için Türk balıkçı teknesi  ‘Kızılelma’ya çarptı.

Birçok kez, denizde avlanır iken Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin tacizine uğrayan isimlerden İlker Reis, bu kez teknesine batırasıya çarpan Yunan Sahil Güvenliğine ateş püskürdü.

Zürafa kayalıkları civarında avlandığı sırada, üzerlerine hızla seyir edip, çıkardığı dalgalar ile balıkçı teknesini durgun suda, adeta Fındıkkabuğuna döndüren, Yunan unsurlarının bu taciz anlarını kayda alan, namı değer ‘İlker Reis’, İlker Özdemir, tacizle yetinmeyip, teknesine çarpan Yunun unsurlarının amacının,  kendilerini öldürmek olduğunu ileri sürdü.

Yaşadıklarını özetleyen İlker Reis, "Kendi karasularımızda avlanırken, teknemizi taciz ettiler, ardından batırasıya çarptılar.  Kasıtlıydılar, bizi öldürmek için bunu yaptılar. Allah korudu"  diye konuştu.

‘Kızıl Elma’ isimli 12 metrelik balıkçı teknesiyle, avlanmak için Gökçeada açıklarında, Zürafa Kayalıkları bölgesine giden İlker Özdemir, geçmişte olduğu gibi ayın bölgede yine Yunan Sahil Güvenlik unsurlarının tacizine uğradı. Yunan unsurları, bu kez tacizle yetinmedi, ‘Kızılelma’ ya batırasıya çarptı.

6 SAHİL GÜVENLİĞİMİZİ GÖRÜNCE,

GELDİKLERİ GİBİ GİTTİLER!..

Geçtiğimiz yıl ve aylarda, Kuzey Ege Denizi ve Saroz’ da, benzer Tacizlere uğrayan İlker Reis’in teknesine çarparak ağır hasara yol açan Yunan Sahil Güvenlik unsurlarının, teknenin batacağını varsayıp dakikalarca bölgede beklediği anlar kayda alındı.

Yunan sahil Güvenliği,  Türk sahil Güveliğine ait 6 bot’ un hızla bölgeye seyir ettiğini radarında görünce, geldiği hızla kaçıp gittiği gözlendi..

İlker Reis, oğlu Efe Özdemir ile birlikte korku dolu anlar yaşadı. Oğlu Efe, kendilerine Yunan Sahil Güvenlik botunun çarptığını, hasar aldıklarını, 112 Acil Çağrı Merkezine bildirip yardım talep etti.

Dakikalar içinde, Gökçeada ve Kabatepe limanlarında konuşlu Sahil Güvenlik ekipleri, ‘acil’ koduyla, bölgeye hareket etti.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı botların,  olay yerine yaklaştığını radarında tespit eden  tacizci Yunan Botu, çareye kaçmakta budu.

Çarpışma nedeniyle, su almaya başlayan ‘Kızılelma’ isimli balıkçı teknesinde panik başladı.

Özdemir ve oğlu, suyu tahliye etme çabası sürer iken, Türk Sahil Güvenlik ekipleri, imdatlarına yetişti.

Çarpışma esnasında, kaptan köşkünün camları kırıldı. Bu sırada İlker reis ve oğlu Efe yaralandı. Teknenin iskele baş omuzluğunda ve iskele bordosunda ağır hasar oluştu.

Olay yerine ilk ulaşan 2 Sahil Güvenlik botu, ‘Kızılelma’yı yedeğine alıp,  Gökçeada Kuzu Limanına kadar eşlik etti.

Kıyıyı varınca, olaya ilişkin konuşan İlker reis; ”Çarptıktan sonra, bir iki dakika, teknemin batmasını beklediler. Ufukta, hızla yaklaşan Sahil güvenliklerimizi görünce, kirişi kırdılar, kaçıp gittiler.

Biz kendi karasularımızda avlanırken bu duruma getirildik. Kasıtlıydı, öldürmek için yaptılar. Allah korudu. Yani dikmeler olmasa kamara yatmıştı üzerimize.

Hızla üremize gelen Yunan botu, bir tur etrafımızda, hızla döndü. İkinciye dönmeye başladılar, giderler diye düşündük. Çünkü bulunduğumuz alan çok alakasız bir yer. 11,5 mil Yunan adasından uzaktaydık. Biz de o rahatlıkta çalışıyorduk. O anları kayda alan oğlum Efe,  çarptıkları anıda görüntüledi.

Tek kelimeyle, kötü şeyler yaşadık. Üzgünüz. Yetkililerden bir haber bekliyoruz. Şu durumda ne yapacağımızı da bilmiyoruz. Tekneyi karaya çekemiyoruz. Bir yere gidemiyoruz. Böyle kaldık, bekliyoruz. Hasar büyük. Kamara olduğu gibi kopmuş. Kayığın her yeri oynamış.

Açıkçası zayiat çok büyük ama her yara kapanır. Önemli olan bundan sonrası için bir şeyler yapmak.” İfadelerini kullandı.

6 Sahil Güvenlik botunun, yardım taleplerine yetiştiğini vurgulayan İlker reis;

“Gökçeada da konuşlu,   903 bordo no’lu Sahil Güvenlik botumuz, teknemize İlk yanaşan oldu. 6 tane botumuz geldi olay yerine. Enez'den Çanakkale'den geldiler. Kısacası, Devletimiz her yerde.” dedi.

Cuma Deren

.