Şehitler Coğrafyasında, Çanakkale Destanı yazan 253 bin Mehmetçiği simgeleyen Şehitler Abidesinde de, törenler düzenlenecek. Çanakkale, 15 Temmuz da kazanılan ‘Milletin Zaferi’ ne yakışır onlarca etkinliğe ev sahipliği yapacak. 15 Temmuz Pazartesi düzenlenecek anma törenlerinin yer aldığı programı, kamuoyu ile paylaşan Çanakkale Valiliği, tüm Kamu Kurum ve Kuruluşları’ nın, etkinliklerin uygulayıcısı olduğunun altını önemle çizdi.

   --------------------------------------

 DESTAN YAZAN TÜRK MİLLETİ,

TARİH YAZAN ECDADIN HUZURUNDA

--------------------------------------

 

Hain darbe girişimine ‘dur’ diyen Türk Milleti, bu gün anılacak Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde, meydanlara inecek. Bu adreslerden biri olacak Çanakkale, 1915’ de Tarih yazan ecdadın huzurunda, Milletin Zaferi’ ni daha bir anlamlı anacak.

 

Türk Milletinin Bağımsızlığı için, 7 Düvel’e ‘dur’ demiş, 253 bin Çanakkale Aslanının huzuruna, “Emanetine sahip çıktım…” diyerek gururla çıkacak Çanakkaleliler, Gelibolu yarımadasında, Seddülbahir köyü yakınlarındaki Hisarlık tepede bulunan Şehitler Abidesi’8de, “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” diye haykıracak.

  15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü (milletin zaferi) anma etkinlikleri kapsamında, 15 Temmuz şehit ve gazi yakınlarını, bu gün vali İlhami Aktaş ziyaret edecek.

 Şehitler Coğrafyasında, Çanakkale Destanı yazan 253 bin Mehmetçiği simgeleyen Şehitler Abidesinde de ise, günün önemin yakışır törenler düzenlenecek.

 Çanakkale, 15 Temmuz da kazanılan ‘Milletin Zaferi’ ni,  düzenlenecek onlarca etkinlik il anacak..

 15 Temmuz Pazartesi düzenlenecek anma törenlerinin yer aldığı programı, kamuoyu ile paylaşan Çanakkale Valiliği, tüm Kamu Kurum ve Kuruluşları’ nın, etkinliklerin uygulayıcısı olduğunun altını önemle çizdi.

 GÜNE ÖZEL ANMAM ÖTRENLLERİNDEN DETAYLAR

 Valilik açıklamasında; “15 Temmuz 2024 Pazartesi Valimiz İlhami AKTAŞ tarafından 15 Temmuz şehit yakınları ve gazilerinin ziyaret edilmesi” başlığı altında dile getirilen ve ardından detaylar verilerek sıralanan anma programları şöyle olacak.

 15 Temmuz 2024 Pazartesi Şehitler Abidesi Programı

-Çanakkale Valiliği Çelenk'inin Sunulması, Saygı Durusu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Şehitler Abidesi Camiindeki Programa Geçilmesi

-Sembolik Şehitliklere Karanfil Bırakılması,

-Kur'an-ı Kerim Tilaveti, Mevlid-i Şerif Programı ve Dua Yapılması  Şehitler Abidesi. Tören saati 12:30

 15 Temmuz 2024 Pazartesi günü, Cumhuriyet meydanında, saatler 20:00’ yi gösterir iken, Atatürk anıtına, Çelenk Koyma Töreni geçekleşecek.

 15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu,    Cumhuriyet Meydanında, saat 20:00’ de start alacak.

Etkinlik Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne düzenlenecek.

 15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanından İskele-Demokrasi Meydanın saat 20:00  ‘ de başlayacak bir diğer etkinlik olacak.

Gençlik ve Spor ile İl Milli Eğitim Müdürlükleri başta, Tüm Kurum, Kuruluşlar, STK'lar ve Halkın Katılımıyla gerçekleşecek bu yürüyüşe, binlerce kişi katılacak.

 Çanakkale boğazında, Deniz Taşıtlarının 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Selamlaması etkinliği ise, saatler 20:30’u gösterir iken başlayacak.

Liman Başkanlığı, S/G Batı Marmara Grup Komutanlığı, Kıyı Emniyeti, GESTAŞ Feribotları ve Deniz Polisi’ne ait deniz araçları yanı sıra,  Balıkçılar Kooperatiflerine bağlı tekneler, selamlamada yer alacak.Törenlerde, öğrenciler şiirler okuyacak, Çanakkale Mehteran Derneğinin Gösterisi olacak.

Cuma Deren