Erenköy viyadüğünde oluşan çatlaklar, Jeoloji Profesörü Perinçek’i endişeye düşürdü.

Çanakkale-İzmir karayolu üzerinde, her gün yüzlerce aracın üzerinde seyrettiği nokta adeta S.O.S. veriyor.

“BU NE AŞK, BU NE SEVGİ?”

ÇOMÜ’ den emekli Prof. Dr. Doğan Perinçek, uzun süredir yaptığı gözlemler üzerine konuştu.

Perinçek hoca, dobra dobra sözler etti, bakın ne dedi?

“Bu ne aşk, bu ne sevgi. Leyla ile Mecnun’un aşkını geçti.

Kim Mecnun kim Leyla?

Karayolları Leyla olmalı, Fore kazıkları çakan da Mecnun.”

-------------------------

PERİNÇEK HOCA’DAN GÜLÜMSETEN YORUM;

 “KARAYOLLARI LEYLA OLMALI.

FORE KAZIKLARI ÇAKAN DA MECNUN.”

-------------------------

Perinçek hoca, Erenköy viyadüğüne dikkat çekti. Aylardır yaptığı gözlemlerin sonucunda, ‘endişe verici’ diyerek yorumladığı görüntülere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çanakkalelilerin, ‘Deprem dede’ diye isimlendirdiği Prof. Dr. Perinçek, fay hatlarına değil, defalarca kez dikkat çektiği Erenköy viyadüğü ve onun bağlantı yoluna ilişkin endişelerini dile getirdi.

“YILLARDIR SÜREN DERDİMİZ”

Sosyal medyasından yaptığı paylaşımında; “Çanakkale İzmir karayolunda, Erenköy yakınında yıllardır süren bitmek bilmeyen derdimiz.

Milyonlar harcadık, harcamaya devam ediyoruz. Bundan sonra daha ne kadar harcayacağız, bilmiyoruz.” diyerek, çözüme kavuşmayan soruna ilişkin çarpıcı çıkışa imza attan Perinçek hoca;

“BU NE AŞK, BU NE SEVGİ?”

“Bu ne aşk bu ne sevgi. Leyla ile Mecnun’un aşkını geçti.

Kim Mecnun kim Leyla?

Karayolları Leyla olmalı, Fore kazıkları çakan da Mecnun.” diyerek, aylardır yaptığı gözlemlere ilişkin çarpıcı sözler etti, gülümseten değerlendirmede bulundu.

Prof. Dr. Perinçek; “Devlete kazık çakmaya devam ediliyor. Kazık çaktıkça, yeni kazıkların kapısı açılıyor.

Daha aylar oldu son kazıkları çakalı. Kazıkların çakıldığı yerin hemen arkasında kayma devam etti, asfalt çatladı ve çöktü.

Ezine’ den Çanakkale yönünde direksiyon sallayan sürücüler viyadüğü geçtikten sonra vasıtaların birden düştüğüne şahit oluyorlar.” dedi.

Paylaşımında yer alan fotoğraftan bahisle; “Fotoğrafın sol üst yarısında görülen fore kazık alanının hemen solunda, Fore kazıklar çakıldıktan sonra çatlama oldu.

Geçen aylarda kaymanın, kamyonların dizildiği alanda devam ettiğini söyledik ve yazdık kimse üstüne alınmadı ama görüldüğü gibi karayolları yeni taşeron ile yada eskisiyle kolları sıvamış bu aşamada asfaltın yenilenip çatlaklar kapatılacak.

“OLACAKLARDAN SÖZ EMEK İÇİN, FALCI OLMAYA GEREK YOK!?!..”

Bir bakıma yola makyaj yapılacak. Yeni asfalt döküldükten 4-6 ay sonra yeni çatlaklar oluşmaya başlayacağını söylemek için, falcı olmaya gerek yok.

Akıl yürütmek yeterli. Devletin parası çok, çarçur etmeye devam. Bu yola en az dört kez kazık çakıldı ama kayma bitmedi

Daha viyadük yapılmamıştı, viyadüğün olduğu yerde toprak-kaya dolguyla geçiliyordu. Dolguda kayma ve oturmalar başlayınca Karayolları Çanakkale şubesine gittim ve buraya tünel yapın önerisinde bulundum. Dinleyen olmadı.

Daha sonra duble yol yapılırken sahadaki teknik elemanlara ’yolu genişletmek için yamaç eğimini artırıyorsunuz, bu heyelana sebep olur’ dedik, dinleyen olmadı. Yol bitti heyelanlar başladı.

“DOĞANIN DENGESİNİ, MÜHENDİSLİK BİLGİNİZİ KULANMADAN BOZARSANIZ(?)”

Doğanın dengesini mühendislik bilginizi kullanmadan bozarsanız, doğa kendi dengesini bulur. Nitekim viyadük yapımı sırasındaysa yamacın altını oydular viyadük biter bitmez heyelan oldu ve kayalar yolun üstüne yıkıldı.

Özetle; Karayolları ile taşeron arasında bu ne sevgi bunu aşk.

Bu aşk hiç bitmeyecek, devletin kazıklanması devam edecek.

Sitemimi bitirmeden her kim ise yetkililere bir soru sorayım. Fore mazımları çaktığınız yerin gerisinde kayma neden devam ediyor

Acaba Fore kazıkları yeterli derinliğe çakmadınız mı?

Bu sorumun cevabını verecek bir bilen olmalı. Ya da devamlı kazık çakan bu ekibe hesap soracak bir devlet yetkilisi olmalı, var mı acaba. Bekleyip göreceğiz.

Yol çalışmaları devam ederken inceleme amaçlı çalışan ekibin yanına uğradım, görevli mühendis bana ‘siz karayollarının düşmanısınız’ dedi. Acaba beni düşman olarak görmeye devam edecekler mi?” diye de sordu.

Sözlerini, paylaştığı fotoğraf üzerinden sürdüren Perinçek hoca;

“Fotoğrafın sağ ortasında iş makinalarının dizili olduğu yerde de yeni çatlak oluştu.

Burayı da asfalt ile yamayacaklar. Yamama ya da doğru bir deyişle makyaj sonrası çatlama devam edecek.

Devam edince, Karayolları  buraya kazık isteyecek, bitmeyen aşk devam edecek.” diyerek noktaladı.

Erdem Sürek