aldıkları Türkiye dereceleri ile başarı gösteren öğrenciler Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen’i ziyaret ederek başarılarını paylaştılar.

Türkiye Yüzme Federasyonu Çanakkale İl Temsilciliği tarafından 15 Temmuz Şehitleri Anma kapsamında düzenlenen Ulusal Gelişim Projesi Ligi Yaza Merhaba Yüzme Şenliği ve Yaş Baraj Geçme Yarışlarında Türkiye derecesi elde eden Biga Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Yarı Kapalı Olimpik Yüzme havuzunda eğitim alan Biga Ortaokulu öğrencilerinden Berrak Turan ve Tevfik Emin Başarır İlkokulu öğrencilerinden Yağmur Yaldız ve beraberinde Biga Ortaokulu Müdürü Mehmet Lek, Tevfik Emin Başarır İlkokulu Müdürü Hasan Caner Yılmaz, yüzme antrenörleri Toprak Akkaya ve Arzu Yılmaz İlçe Milli Eğitim Müdürü  Erkan Bilen'i ziyaret ettiler.

7 yaşındaki  Berrak Turan,  4 ayrı kategoride yarışarak derece aldı. Berrak Turan, 50 metre Kelebek yüzmede 1 dakika 8 saniye ve 69 salise ile  Türkiye 4.'sü, 50 metre  Kurbağalama yüzme yarışında  bir dakika 16 saniye 20 saliselik derecesi ile  Türkiye 18.'si  50 metre Sırtüstü yüzmede 57 saniye 93 saliselik derecesi ile  Türkiye 10.'su ve  50 metre Serbest yüzme yarışmasında ise 49 saniye 88 salise il  Türkiye 8.'si  oldu.

Yağmur Yaldız  ise 200 metree Kelebek yüzme yarışında 3 dakika, 15 saniye ve 39 salise ile Türkiye 11.'si  oldu.  Başarılarını İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ile paylaşan öğrencilere  İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, yarışmalarda derece alarak Biga'yı gururlandıran öğrencileri ve antrenörlerini tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Haber Merkezi