Muharrem ayının 10. Gününde Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişini anmak  amacı ile dağıtılan aşure bu yıl da kurum, kuruluş, STK ve vatandaşlar tarafında dağıtılıyor. Aşure geleneğini uygulayan toplulukların bu güne yükledikleri anlama göre aşurenin içine konan malzeme, yapılış tarihi ve amacı değişiklik gösterse de binlerce kişiyi aynı sofrada buluşturuyor.  Çoğunlukla Buğday, fasulye, nohut, kayısı, incir gibi pek çok bakliyat ve yemişlerle birlikte hazırlanan aşure, vatandaşlara dağıtılarak bereket paylaşılıyor.

Bu bilinçle Çanakkale Belediyesi de her yıl gerçekleştirdiği Geleneksel Aşure ikamını bu yıl da gerçekleştirildi.  Cuma Pazarı girişinde yapılan aşure ikramına Belediye Başkanı Muharrem Erkek de katıldı.  Aşure dağıtım etkinliğinde bir açıklama yapan Başkan Muharrem Erkek “Muharrem orucunun bitiminde her yıl olduğu gibi bu sene de aşure dağıtıyoruz.  Sessiz sedasız binlerce kişi oruç tutuyor bu önemli ayda. Öncelikle tutulan oruçlar, yapılan ibadetler, paylaşılan lokmalar hak katında kabul olsun.  Ben de muharrem orucu sırasında canlarla bir araya gelip iftar sofralarında misafir oldum.  Bu gün de Belediye olarak aşure dağıtıyoruz” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından Cuma Pazarında vatandaşlara ikramlar yapıldı. Kentin farklı noktalarında gerçekleştirilen aşure ikramına  vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Cuma Deren