Tarımsal üretimi katlayacak hibe destekleri için Atılan imzalar, yatırıma dönüşecek.

Tarımsala alanda üretim yapan Çanakkaleli üreticiler, hem tarımsal alanlarını genişletmek hem de üretimi yaygınlaştırmak amacı ile  2023-2024 başvuru dönemine ait 15. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi projelerine  başvurarak hibe destekleri başvurularında bulundular. Başvuru yapan 110 yatırımcıya olumlu yanıt verildi. 91 milyon TL hibe desteğini sağlayacak proje için imza töreni düzenlendi.   Çanakkale İl Tarım ve Orman Toplantı Salonu'nda düzenlenen tören Tarım ve Orman İl Müdürü Nazan Türkarslan, kurum amirleri, müdürler ve hibe desteği için başvuruda bulunan üreticiler  katıldı.

110 Yatırımcıya Toplam 91 Milyon TL Hibe Desteği Verilecek

 İmza töreni öncesinde bir konuşma yapan ve 15. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi projeleri hakkında bilgiler veren Çanakkale Tarım ve Orman İl Müdürü Nazan Türkarslan,  proje kapsamında Çanakkale'de tarıma dayalı yatırımlara 91 milyon TL hibe desteği  verileceğini belirtti. Türkarslan “Çanakkale'de tarımsal kalkınmanın ve kırsal alanlarda istihdamın artırılması amacıyla 110 yatırımcıya toplam 91 milyon 852 bin 419,56 TL hibe desteği sağlanıyor. Bu kapsamda, 13 ekonomik yatırım projesine 56 milyon 423 bin 494,06 TL, 97 altyapı yatırım projesine ise 35 milyon 428 bin 925,50 TL hibe desteği verilecek. Kırsal kalkınma yatırımlarıyla tarımsal üretim ve işletmelerin modernizasyonuna katkıda bulunuyoruz. Bu sayede ilimiz tarımı daha da güçlenecek ve katma değeri artacak.   Bu yatırımlar bölgedeki tarım ve hayvancılık sektörüne büyük katkılar sağlayacağını, aynı zamanda istihdamı artırarak yerel ekonomiyi güçlendirecek.  Çanakkale'nin tarımsal potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için atılan bu adımların, çiftçilerin rekabet gücünü artıracak ve tarımsal üretimde kalitenin yükselmesine yardımcı olacaktır” dedi.

Tarımsal Kapasite Arttırılması Hedefleniyor

Yapılan yatırımlarla, Çanakkale’nin tarımsal kapasitesi arattırılarak modern tarımda güçlülük kazandırılacağını ve kırsalın tarımda daha etkin rol alacağını belirten Nazan Türkarslan “Çanakkale'nin tarım potansiyelini artırmayı hedefleyen bu yatırımlar, hem altyapı hem de ekonomik alanda önemli adımlar sağlıyor. Çanakkale'de aile işletmeciliğini geliştirmek amacıyla çeşitli altyapı sistemleri kurulacak. Bu kapsamda, modern makine parkları kurularak tarım ve hayvancılık faaliyetleri için gerekli olan teknolojik destek sağlanacak. Ayrıca, arıcılık ve arı ürünleri işleme ile paketleme tesisleri oluşturulacak. Bilişim sistemlerinin entegrasyonu ile çiftçilere eğitim yatırımları yapılacak, böylece tarımda verimlilik artırılacak. Ekonomik yatırımların da önemli bir yer tutuyor. Bu yatırımlar arasında zeytinyağı işleme tesisleri, güneş enerji sistemleri ve bitkisel ürün işleme tesisleri yer almakta. Ayrıca, tohum eleme tesisleri, midye işleme makineleri ve soğuk hava depoları gibi modern tesislerin kurulması ile Çanakkale'nin tarımsal üretim kapasitesinin artırılması hedefleniyor” dedi.

Desteklerimiz Devam Edecek

Yatırımcılara da seslenen ve her zaman üreticilerin yanında olduklarını belirten Nazan Türkarslan “Değerli Yatırımcılar, 2023-2024 Dönemi 15. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projeleri çerçevesinde hibe sözleşmelerinin imzalanmış olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu süreçte emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ediyoruz. Kırsal kalkınma kapsamında gerçekleştireceğiniz yatırımlar, hem bölgesel kalkınmaya katkıda bulunacak hem de sürdürülebilir tarım ve işletmecilik uygulamalarının öncüsü olmanızı sağlayacaktır. Projelerinizin başarılı bir şekilde hayata geçmesi için gereken tüm desteği sunmaya, sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Yeni projelerinizde başarılar diler, yatırım süreçlerinizi en iyi şekilde değerlendirmenizi temenni ederiz." Dedi.

Yapılan konuşmada hibe destekleri hakkında da bilgiler veren Tarım ve Orman İl Müdürü Nazan Türkarslan,  konuşmasının ardından imza programına geçti. Türkarslan, 110 yatırımcıya toplam 91 milyon 852 bin 419,56  TL hibe desteği sağlayacak  hibe  sözleşmelerini imzaladı.

Hülya Öz