Türkiye'nin en büyük meslek kuruluşu olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin kurumsal desteği ile dünya ve ülke çapında öncü, girişimcilik ruhu taşıyan, yurtdışındaki ilk ticaret ve ofis merkezi olan TOBTİM Uluslararası Ticaret Merkezleri A.Ş Yönetiminde yer alan Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz Ankara’da gerçekleştirilen ziyaretlerde Ticaret Bakanı ve İçişleri Bakanları ile bir araya geldi.TOBTİM Yönetim Kurulu Başkanı ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar Başkanlığındaki TOBTİM heyetinde, yer alan Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı  Bilal Adabağ, Yönetim Kurulu Üyeleri Karacabey Ticaret Borsası Başkanı Murad Bertan, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal,  Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır, Niğde Ticaret Borsası Başkanı Zafer UYANIK ile TOBTİM A.Ş.Genel Müdürü Berna Özşar, Başkent Ankara’da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiler.

Heyet ilk olarak  Türk firmalarının uluslararası piyasalarda doğrudan ve yerinde pazarlama yapabilmelerini kolaylaştırma çalışmalarını görüşmek amacı ile ilk olarak Ticaret Bakanlığını ziyaret ederek Bakan Prof. Dr. Ömer Bolat ile bir araya geldiler. Değerlendirmelerin yapıldığı ziyarette Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz, Çanakkale’nin artan ticaret hacmi ve değerleri hakkında Bakan Bolat’ı bilgilendirdi.  TOBTİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada “İhracat yapan küçük ve orta boy işletmelerin yanı sıra tanınmışlık düzeyi yüksek ya da büyük ölçekli Türk firmalarının uluslararası piyasalarda doğrudan ve yerinde pazarlama yapabilmelerini kolaylaştırma misyonu ile çalışan TOBTİM olarak bugün Ankara’da yapmış olduğumuz Yönetim Kurulu toplantımız kapsamında Başkanımız ve Yönetim Kurulu üyelerimiz ile birlikte Değerli Ticaret Bakanımıza ziyaret gerçekleştirdik. Sayın Bakanımıza nazik kabulleri ve yakın ilgi ve alakalarından dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.

ÇTB Başkanı Abdullah Deniz, Ankara’daki temasları kapsamında  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Oda Borsa Yönetim Kurulu Başkanları istişare toplantısına katılan  İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile bir araya gelme fırsatı da buldu.  TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu'nun yanı sıra, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve 365 oda ve borsanın yönetim kurulu başkanları katıldı. Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz, içişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile bir araya gelme fırsatını yakaladığı toplantı  ile ilgili yaptığı açıklamada  “Bugün Değerli Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, TOBB çatısı altındaki 365 Oda / Borsa’nın Yönetim Kurulu Başkanları olarak İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya ile bir araya geldik. Toplantıda, terör, organize suçlar, uyuşturucu, asayiş ve göç yönetimi konularında Bakanlığımızın yapmış olduğu çalışmalara ilişkin Sayın Bakanımızdan bilgiler aldık. Üyelerimizin yaşamış olduğu Bakanlığımızın sorumluluk alanına giren sıkıntılarımızı ve önerilerimizi Sayın Bakanımıza birebir iletme fırsatı bulduk. Değerli Bakanımıza ve Birlik Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Haber Merkezi