Turizm işletmelerinin, cep yakan fiyat politikasının yol açtığı gözlenen bu duruma Çanakkaleliler başta, yaz tatili hayali kuraların tepkisi giderek arttı. Adalara ulaşımın adresi GESTAŞ, geçen yıla oranla Adalara günlük araç geçişi sayısında yarı yarıya düşüş yaşandığını, Bozcaada’ya kıyasla, Gökçeada seferlerindeki doluluk oranının daha yüksük olduğunu söyledi.

 İŞLETMELER FİYAT ARTTIRDI

ADA ZİYARETÇİLERİ AZALDI

 Adalarda tatil hayali, turizm işletmelerinin izlediği fiyat politikası yüzünden gerçekleşemiyor. Bir bardak çayın fiyatı, 60 liraya yükselen Bozcaada’da, poğaça ve çay ile kahvaltının bedeli, asgari ücretin 17’de biri olunca, vatandaşlar bu duruma tepki göstermeye başlamıştı. Kimi ziyaretçinin; “Bir daha mı ada!?!..” diyerek, pişmanlığı dile getrdiği, kimi tatilcinin ise; “Bir geleni bir daha getirmeyecek bu fiyat politikası ile turizm olmaz” şeklinde sözler ile tepkisini göstermeye başladığı gözlendi.

 

İĞNE ATSAN YERE DÜŞMEZDİ

ZİYARETÇİLERİ, YARI YARIYA AZALDI

 2023 Yaz Sezonuna göre, Gökçeada’da, tıpkı Bozcaada gibi, ziyaretçi sayısında düşüş yaşamaya başladı. Geçmiş yıllarda, iğne atılsa, yere düşmeyecek şekilde ziyaretçi akınına uğrayan Gökçeada ve Bozcaada, şimdilerde hayat pahalılığı bahane edilerek tavan yapan fiyat politikaları yüzünden ağır şekilde eleştirilmeye başladı.

 Adalarda tatil hayalleri suya düşen, başta Çanakkaleliler olmak üzere,yurdun dört bir köşesinden Çanakkale’ye gelme planı yapan vatandaşlar, sosyal medyadan da yapılmaya başlayan olumsuz yorumlar karşısında, tatil rotalarını başka adreslere çevirmeye başladı.

 

Geçen yıla oranla, bu sezon feribot doluluk oranları, adalara rağbetin azaldığını gözler önüne serdi. Deniz yolculuğuyla ulaşılabilen, Turizmin gözde adresleri, Ülke genelinde etkili olan hayat pahalılığından nasibini ayrı bir aldı. Turizm işletmelerinin, cep yakan fiyat politikasının yol açtığı gözlenen bu duruma Çanakkaleliler başta, yaz tatili hayali kuraların tepkisi giderek arttı.

 

Adalara ulaşımın adresi GESTAŞ, geçen yıla oranla Adalara günlük araç geçişi sayısında yarı yarıya düşüş yaşandığını, Bozcaada’ya kıyasla, Gökçeada seferlerindeki doluluk oranının daha yüksük olduğunu söyledi.

 

Kahvaltı, öğle ve akşam yemeğinin toplam bedelinin, 20 bin lirayı bulduğu Bozcaada’da, ziyaretçiler öğünlerini bir poğaça bir erer ikişer çay ile geçirmeye kalsa bile, ödeyeceği fatura 3 bin liraya ulaşıyor.

 

Özellikle Bozcada örneği veren vatandaşlar, şikayetlerini şöyle ifade ediyor;

“Konaklama bedeli için ise, kişi başına istenen rakamlar, ayrı bir dudak uçuklatıyor. Kimi işletme, 3, kimisi ise 13’e yatak hizmeti veriyor, dahası telaffuzu zor rakamlar dahi yatak ücreti için dile getiriliyor.”

 

HAYRETE DÜŞÜREN İDDİA; “

“GÜNÜ BİRLİK TATİLİN BEDELİ, 5 YILDIZLI OTELE DENK!?!..”

 

Adayı yaya ziyaret etmek isteyen vatandaşları, Bozcaada’da minibüs ve taksi sürprizi bekliyor. Ada merkezinden, ayazma koyuna gitmenin bedeli, neredeyse sabah kahvaltısında ödenen ücret ile bir. Minibüslerin geliş gidiş için 800, taksilerin de benzer rakamla hizmet verdiği ileri sürülen adada, günü birlik tatilin faturası, iddiaya göre; 5 yıldızlı bir otelinkini neredeyse aratmıyor.

Erdem Sürek