İl Özel İdaresinin hizmetlerini köylere ulaştıran ve kırsalda kalkınmayı ve iyileştirmeyi sağlayan İl Genel Meclisinin alınan kararları, yapılacak çalışmalar hakkında muhtarları bilgilendirmek ve köylülerin Muhtarlara iletilen sorunlarını dinlemek amacı ile Çanakkale İl Genel Meclisi Salonunda  n Merkez İlçe Muhtarlar Buluşması gerçekleştirild.   Köylerin ortak sorunları arasında, kanalizasyon, alt ve üstyapı, yolların asfalt yapılması, su, çocuk parkı, imar gibi sorunlarının yer aldığı toplantıya CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, CHP İl Başkanı Levent Gürbüz, CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, Belediye Başkanvekili Mustafa Alptuğ Akkoca, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Ertuğrul,  İl Genel Meclis Üyeleri  Güneş Pehlivan, Can Algönül, Ahmet Çelik, Muhtarlar Derneği Başkanı Ufuk Göçoğlu  ile merkez köy muhtarları katıldı.

Muhtarlarımızla Daha Sık Görüşerek Sorunları Çözüme Kavuşturacağız

 Toplantının açılışında bir konuşma yapan İl Genel Başkanı Halil Ertuğrul, köylerde yaşanan sorunları e iyi muhtarların bildiğini, Kasım ayında belirlenecek bütçe öncesi köylerin sorunlarının tartışılmasının ve çözüm önerilerinin sunulmasının çok önemli olduğunu dile getirdi. Ertuğrul konuşmasının devamında ise, “Köylerimiz için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışmalarımız Kasım ayındaki bütçe sonrası daha çok artacaktır. Önümüzdeki dönemde muhtarlarımızın görüşlerini alarak, toplantılar yaparak, köylerimizin sorunlarını not alarak bunları hizmete yansıtmaya çalışacağız. Böyle bir hizmet anlayışımız olacak. İnsanlarımıza dokunmak istiyoruz. Muhtarlarımızla daha sık görüşerek ihtiyaçları daha kısa sürede çözeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bütçe Öncesi Bu Toplantılar Önemli

Toplantıda kısa bir konuşma yapan CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan ise yaptığı konuşmada bütçe görüşmelerinin yaklaştığını hatırlatarak  “2025 yılı bütçe öncesi ben bu tür toplantıları çok önemli ve yerinde buluyorum. Sorunların dile getirilmesi, birbirimizi dinlememiz, çözüm önerilerinin sunulması çok önemli” dedi. Toplantıda köy muhtarları sorun ve eksikliklerini dile getirdi. Köylerin ortak sorunları arasında, kanalizasyon, alt ve üstyapı, yolların asfalt yapılması, su, çocuk parkı, imar gibi sorunları görüşülerek muhtarların talep ve dilekleri dinlendi.

 

Hülya Öz