Hem erkekler hem de kadınlar tarafından ilgi gören şeffaf sabun doğru kullanım şekli ile birlikte çeşitli faydalar sunar. Cilt bakım ürünleri arasında içeriği ve sunduğu faydalarla da öne çıkar.

Bakımlı ve sağlıklı bir cilde sahip olmak için tercih edilecek pek çok yöntem vardır. Tercihe göre yüz yıkama jeli, yüz sabunu, tonik, nemlendirici, leke serumu ve bunun gibi birçok cilt bakım ürünü kullanılabilir.

Hatta yüz yogası dahi yapılabilir. Örneğin, şeffaf sabun ile cildinizin yenilenmesine yardımcı olurken; yüz yogası da yaparak daha genç bir görünüm kazanabilirsiniz. Buna benzer şekilde destek alınabilecek pek çok cilt bakım yöntemi vardır. Siz de doğru yöntem ile cildinizin daima sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz.

Şeffaf Sabun Nedir?

Şeffaf sabun faydaları neler öğrenmeden önce bu bakım ürününü daha yakından tanıyabilirsiniz. Nemi vücutta tutmaya yardımcı olan şeffaf sabun, yüksek oranda gliserin içeren bir sabun çeşididir. Bir diğer adı da transparan sabundur. İşlevsellik bakımından ise tuz sabunu ile benzer özellikler taşır. Örneğin, cilt kirini temizlemeye yardımcıdır. Bunun beraberinde hem cildin arınması hem de ferahlaması için destek sağlar.

Daha çok doğal yöntemlerle üretilen şeffaf sabun, cildin daha nazik şekilde temizlenmesi bakımından işe yarar. Cilt üzerine uygulandığı için silikon, paraben, gluten ve fitalat içermemesi oldukça önemlidir. Daha çok jojoba ve shea yağı gibi cildin yumuşamasına yardımcı olan yağlar içerir. Bu sebeple düzenli kullanım halinde hem cildi nemlendirir hem de yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm kazanmasına yardımcı olur.

Şeffaf Sabun Faydaları

Şeffaf sabun faydaları cilt tipine göre değişebilir. Örneğin, kuru ciltler için nemlendirici görevi görürken; yağlı ciltlerin akneyle mücadelesine destek olur.

Bu kapsamda şeffaf sabunun kullanımıyla birlikte sunduğu faydalar şu şekilde sıralanabilir:

*Şeffaf sabunun cilde fayda sağlayan başlıca özelliği cildi beyazlatmaya yardımcı olmasıdır. Bu yönde pirinç sabunu kadar etkilidir. Hatta güneş kararmalarında cilt renginin açılmasına büyük oranda destek sağlar.

*Sivilce veya dış etkenlere bağlı olarak ciltte oluşan yaraların hem daha hızlı hem de iz bırakmadan iyileşmesine yardımcı olur. Fakat açık yaraya kullanmadan önce dermatolog onayı almak gerekebilir.

*Cilt temizleme konusunda etkilidir. Özellikle akne ve siyah nokta gözeneklerinin daha derinden temizlenmesine yardımcı olur.

*Yaş ilerlemesi ile birlikte oluşan ince çizgi ve kırışıklıkların azalması için destek sağlar. Bu kapsamda cildin daha gergin bir görünüm kazanmasına yardımcıdır.

*Fazla kuruluk sonucu oluşan çatlakları onarmada etkilidir. Ayrıca sadece yüz için değil, çatlama meydana gelen el ve topuklar için de kullanabilir.

*Tahriş, cilt iltihabı, enfeksiyon ve çeşitli deri problemlerinin düzelmesine yardımcı olur. Bu kapsamda cildin kendini onarması ve yenilemesi için destek verir.

*Cildin kendini yenilemesine yardımcı olan şeffaf sabun, kullanımıyla daha sağlıklı ve canlı bir cilt görünümü sunar. Cildin kendi ışıltısının ortaya çıkmasına da yardımcı olur.

Şeffaf Sabun Zararları

Şeffaf sabun faydaları kadar merak edilen ve dikkat gerektiren konulardan biri de zararlarıdır. Çünkü şeffaf sabunun; kükürt, keçi sütü, lavanta ve ardıç katranı sabunu gibi hem çeşitli faydaları hem de zararları bulunur. Bu zararlar ise şunlardır:

*Aşırı yağlı ciltlerde sivilcelenmeye sebep olabilir. Bu kapsamda iltihaplı sivilce sorunu yaşayanların ayrıca dikkat etmesi gerekir.

*Fazla hassas veya gliserin alerjisi olan ciltlerde alerjik reaksiyonlar oluşturabilir.

*İlk kullanımda ya da farklı dönemlerde ciltte yanma hissine ve kızarıklığa sebep olabilir.

*Diğer sabunlara oranla suya karşı daha hassastır. Eğer suyla sık temas edeceği bir yerde tutulursa kısa sürede eriyerek formunu kaybedebilir.

Şeffaf Sabun Nasıl Kullanılır?

Doğru kullanım şekli ile şeffaf sabun faydaları ve zararları arasındaki orantı sağlanabilir. Örneğin kullanım sıklığı cilt tipine göre değişebilir. Bu kapsamda normal veya yağlı ciltler günlük cilt bakım rutinine şeffaf sabun ekleyebilir. Hassas ciltler ise iki günde bir kullanabilir. Cilt renginin açılmasını isteyenler ise sabah-akşam günde iki kez şeffaf sabun kullanabilir. Güneş ışığı gibi dış etkenlere bağlı olarak meydana gelen cilt kararması, şeffaf sabun desteği ile düzeltilebilir.

Şeffaf sabunu direkt yüze uygulamak yerine; önce elde köpürtebilir, daha sonra ise köpüğü yüzünüze masaj yapılarak uygulayabilirsiniz. Ardından sabun köpüğünü 5-7 dakika yüzünüzde bekleterek ılık su ile durulayabilirsiniz.

Hatta dilerseniz köpüğü yüzünüzde bekletirken masaj yapmaya devam edebilirsiniz. Ardından tonik, serum, nemlendirici ve güneş kremi gibi ürünlerle cilt bakımınızı tamamlayabilirsiniz. Fakat bu ürünleri ard arda uygulamak yerine 3-5 dakika ara vererek, cildi dinlendirerek uygulamak daha doğru olabilir.

Şeffaf Sabun Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Şeffaf sabun faydaları için öncelikle doğru ürüne sahip olmak gerekir. Çünkü böğürtlenli, keçi sütlü, çilekli veya kükürtlü sabun gibi cilt üzerine uygulanan ürünler titizlikle seçilmelidir. Bu bağlamda şeffaf sabun alırken birkaç önemli detaya dikkat edilebilir. Örneğin, ürün içeriğinde bulunan maddelere herhangi bir şekilde alerjinizin olmaması önemlidir.

Bunun yanı sıra şeffaf sabun alırken şu detaylara dikkat edilebilir:

*Ürün içeriğinde cildi tahriş edecek herhangi bir ürün bulunmadığına dikkat edilmelidir.

*Şeffaf sabun alınacak firma veya mağaza güvenilir olmalıdır. Gerçek şeffaf sabun alındığından emin olmak gerekir.

*Akne tedavisi görüyorsanız şeffaf sabun kullanımını erteleyebilirsiniz. Fakat dilerseniz dermatoloğa danışarak kullanabilirsiniz.

*İçinde gliserin olduğunu kontrol etmeli ve bundan emin olmalısınız. Çünkü şeffaf sabunu önemli kılan içeriğindeki gliserindir.

Şeffaf Sabun ile İlgili Sık Sorulan Sorular

ŞEFFAF SABUN NEREDEN ALINIR?

Aktar veya e-ticaret sitelerinden şeffaf sabun satın alınabilir. Bunun yanı sıra kozmetik mağazalarından da şeffaf sabun satın almak mümkündür. Doğru sabuna ulaşmak için paket etiketi okunabilir veya bir uzmana danışılabilir. Örneğin, içindeki maddelerin beraberinde ürün menşei ve üretim yeri önemlidir.

ŞEFFAF SABUNU HANGİ CİLT TİPLERİ KULLANABİLİR?

Şeffaf sabun, her cilt tipi için kullanılabilir. Yağlı, normal, kuru, normal veya karma cilde sahip olan pek çok kişi cilt bakım rutinine şeffaf sabunu ekleyebilir. Düzenli kullanılması halinde cilt yüzeyinde gözle görülür iyileştirmeler yapar. Fakat kullanmadan önce yine de bir dermatoloğa danışılabilir.

ŞEFFAF SABUN NEYE İYİ GELİR?

Şeffaf sabun kuru ciltlerin nemlendirici ihtiyacını gidermeye yardımcı olur. Bununla birlikte yağlı ciltlerde akne oluşumunu önlemek için destek sağlar. Cilt hasarlarına da iyi gelen şeffaf sabun, yara izlerinin daha kısa sürede iyileşmesine yardımcı olur. Fakat açık yaraya doğrudan uygulanmaması gerekir.

ŞEFFAF SABUNU KİMLER KULLANAMAZ?

Şeffaf sabunun bebekler ve çocuklar için kullanılması önerilmez. Bunun yanı sıra şeffaf sabun hassas ciltli kişilerin kullanımı için uygun olmayabilir. Bu kapsamda ilk kullanımdan sonra şeffaf sabunun bıraktığı etkiye göre sabuna karşı cilt hassasiyeti değerlendirilebilir. Örneğin, ciltte tepki olarak kızarıklar oluşabilir.

ŞEFFAF SABUN CİLT RENGİNİ AÇAR MI?

Cilt renginin açılmasına yardımcı olması, şeffaf sabunun en belirgin özelliklerinden biridir. Düzenli kullanılmasıyla birlikte ciltteki ölü hücrelerin daha kolay temizlenmesine yardımcı olur. Bu sebeple cildin beyazlamasında ve renginin açılmasında etkilidir. Örneğin, güneş ve solaryum sonrası oluşan kararmaların üzerinde etkili olabilir.

HABER MERKEZİ