Kitabı ve etkilendiği Troya hakkında bilgiler veren yazar “Bu roman bu Müzeye yazılmış bir romandır ve Troya Müzesi Türkiye’de romanı yazılmış ilk müzedir” dedi. Tarih boyunca bir çok medeniyete ev sahipliği yapan Çanakkale’de en çok akıllarda kalan medeniyet ise Troya oldu. Homeros’un İlyada Destanında geçen Binlerce Yıllık Medeniyetinin izlerini Troya Müzesi de 2018 yılında açıldığı günden beri ziyaretçilerini adeta büyülüyor.  Troya’dan etkilenen ve bunun için bir kitap yazan Yazar Gülşen Küçükali Üstün’ün merakla beklenen ‘Ben Troyalıyım’ adlı kitabının imza günü ve söyleşi etkinliği de Troya Müzesinde gerçekleştirildi.  Almanya’dan başlayarak Troya’da biren macera dolu bir kitabı okuyucu ile buluşturan yazar,  Müze Müdürü Rıdvan Gölcük Moderatörlüğünde kitap tanıtımını gerçekleştirdi. Yazar Gülşen Küçükali  Üstün, hikayenin aslında Troya Müzesini anlattığını belirterek “Bu roman bu Müzeye yazılmış bir romandır ve Troya Müzesi Türkiye’de romanı yazılmış ilk müzedir” dedi.

Kitabın içeriği hakkında da bilgiler veren Yazar Gülşen Küçükali  Üstün “Almanya’da eşi Albert ile mutlu bir yaşam süren Maysa, annesinin ölümü üzerine doğduğu toprakların onu çağırdığını hissetmeye başlar ve macera dolu yolculuğa çıkar. Bu yolculuk yazarın Çanakkale’deki Troya Müzesi macerası başlar.  Maysa  benliğini, doğduğu toprakların beş bin yıl boyunca üst üste kurulan kentlerinde Çanakkale’nin bu gününde aramaya başlar.   Annesinin ona miras bıraktığı yazıları kendisine rehber edinen Maysa   Hisarlık Bölgesi’nin Tunç Çağı, Troya Savaşı Dönemi ve Osmanlı Dönemi’ndeki yerleri keşfetmeye başlar.  Maysa’nın yola çıkması ile  Metinlerarası çıkacağınız bu yolculukta, aile içi çatışmalar özelinden medeniyetler arası çatışmalara açılırken Troya’yı bu kez de okuyacaksınız” dedi.

Yapılan  söyleşinin ardından  kitap kurtlarına imza da dağıtan Yazar Gülşen Küçükali Üstün, katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. 

 

Cuma Deren