ADALILARA GÖRE O KİŞİ,

 “BOZCAADA‘NERON’ U”

Güvenlik kamerası kayıtları, kundaklama şüphesini akla getirdi. Görüntü izleyen; “Bozcaada’nın bir Neron’ u var” sorusunu dile getirdi.

Turizm işletmelerinin cep yakan fiyat politikası ve CHP’ li Belediye’nin, her ziyaretçiden tahsil ettiği 200 liralık otopark ücreti nedeniyle gündemden düşmeyen Bozcaada’da, ortaya çıkan bir güvenlik kamerası kaydı gündeme damga vurdu.

Aralıklar ile Bozcaada’da çıkan yangınlar yürekleri ağızlara getirmiş, son olarak önceki günlerde ada tarihinin en büyük yangını olarak kayda geçen bir yangın ile mücadele edilen, Kuzey Ege Denizi'ndeki turizm merkezi Bozcaada’ da bir yangına dair ortaya çıkan detaylar, ’Pes‘ dedirtti.  

Güvenlik kamerasına,  Baytur mevkiinde otluk alanı ateşe veren bir kişinin yakalanması, ilgilileri harekete geçirdi.

Bu hayret verici gelişme üzerine; “Adada bir Neron’ mu mu var?” şeklindeki  sorunun dilden dile dolaşmaya başladığı gözlendi.

NERON KİMDİR?

Neron adı, Büyük Roma Yangını ile anılıyor.  64 yılının 18 Temmuz’unu,  19’a bağlayan gece patlak veren Yangın, Circus Maximus'un güneydoğu köşesinde çabuk tutuşan mallar satan dükkânlarda başlamış, Yangının ne kadar büyük olduğu günümüzde halen dahi tartışma konusu.

 

 

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ,

‘KUNDAKÇI’ İHTİMALİNİ AKLA GETİRDİ

 

Son haftalarda çıkan yangınları ile gündemden düşmeyen Bozcaada’da, ortaya çıkan güvenlik kamerası kayıtları, akla kundakçı ihtimalini getirdi.

İddiaya göre; “Bozcaada’nın bir Neron’ u var” Turizm işletmelerinin cep yakan fiyat politikası ve CHP’ li Belediye’nin, her ziyaretçiden tahsil ettiği 200 liralık otopark ücreti nedeniyle gündemden düşmeyen Bozcaada’da, yangın sonrası ortaya çıkan bir güvenlik kamerası kaydı,  ada gündeme damgasını vurmaya yetti.

Yaz sezonu başından günümüze, aralıklar ile Bozcaada’da çıkan yangınlar yürekleri ağızlara getirmiş, son olarak önceki günlerde ada tarihinin en büyük yangını olarak kayda geçen yangın güçlükle söndürülmüştü.

Tarih ve Kültür şehri Çanakkale’nin Kuzey Ege Denizi'ndeki turizm merkezi Bozcaada’ da, önceki akşam çıkan bir yangına dair detaylar, ’Pes‘ dedirtti.  

Güvenlik kamerasına,  Baytur mevkiinde otluk alanı ateşe veren bir kişinin yakalanması, Ada’da ilgilileri harekete geçirdi.

Bu hayret verici gelişme üzerine; “Adada bir Neron’ mu mu var?” şeklindeki  sorunun dilden dile dolaşmaya başladığı gözlendi.

Görüntülerde otluk alanı ateşe veren bir kişinin, olay yerinden kaçtığı net bir şekilde görülüyor.

Bozcaada’nın Baytur Mevkiinde, önceki akşam saat 23.00 sıralarında otluk alanda bir yangın daha çıktı.

İhbar üzerine Bozcaada Belediyesi itfaiye ekipleri, yangın mahalline sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle yangın büyümeden söndürüldü.

Adanın çeşitli noktalarında, orman ve tarım alanlarında ardı ardına başlayan yangınların, yaşanan son gelişme üzerine kundaklama ile çıkarıldığı şüphesini akıllara getirmeye yetti.

Alınan bilgiye göre, Bozcaada ilçe Emniyet Müdürlüğü ve ilçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleme aldı. Kayda geçen kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Cuma Deren