Öanakkale'nin meyve deposu Lapseki İlçesine bağlı  köylerde ve ilçe merkezinde bazı yollar araçlar geçilmez duruma gelirken üreticiler ve köylüler yolların yeniden yapılması için çözüm bekliyor.

Kiraz ve Şeftali başta olmak üzere bir çok ürün üretiminde üncü olan Lapseki ilçesinde üreticiler bozuk olan yollardan  dert yanıyor. bozulan yollarda yük taşımakta zorlanan üreticiler yetkili merciilerden öçzüm bekliyor.  Yolların giderek bozulması nedeni ile araçların devrilme tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceğini ifade eden üreticiler, yolların bir an önce onarılması gerektiğini vurguluyor. Üreticiler, "Meyve bahçelerimize gözümüz gibi bakıyoruz. Yılın büyük bir bölümünde buralara defalarca gitmek zorundayız. Ancak yollar, daha yağmurlar başlamadan bu kadar bozulduysa, yağmur yağdığında bu yollar tamamen kullanılamaz hale gelir. Şu anda yetiştirdiğimiz meyveleri zar zor getirebiliyoruz. Birkaç ay içinde budama ve ilaçlama dönemi başlayacak. Yılın 10 ayı bu yollardan geçmek zorundayız ve yolların acilen onarılmasını istiyoruz" diyerek yetkililere çağrıda bulundular.

 Meyve üreticilerinin yaşadığı bu sorun, ilçedeki tarımsal üretimi olumsuz etkiliyor. Üreticiler, yolların onarılması için acil bir çözüm bekliyor ve bu durumun tarımsal faaliyetler üzerindeki olumsuz etkisinin bir an önce giderilmesi gerektiğini dile getiriyorlar.

Haber Merkezi