Farklı şehirlerde gerçekleştirilen Türkiye'nin en büyük kültür etkinliklerinden biri olan Kültür Yolu Festivali’ne Çanakkale bu sene 3. Kez  ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.   Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen ve ülkenin dört bir yanında büyük ilgi gören festival,  programı belli oldu. ünlü sanatçılar, söyleşiler ve konserlerle dolu geçecek Festivale günler kaldı. Geçtiğimiz yıl da yıldız geçidine dönen Çanakkale’de festival kapsamında binlerce kişi Çanakkale’de ağırlanırken, bu sene de özellikle konserler büyük ilgi görecek. Murat Boz, Derya Uluğ, Can Bonomo, Ebru Yaşar, Emre Fel, Buray, Berkay, Gökhan Türkmen gibi ünlü isimlerin sahne alacağı festivale katılımın da yüksek olması bekleniyor.

11 Gün Boyunca Kültürel Etkinlikler Olacak

16 şehirde gerçekleşecek olan ve 8 ay sürecek Kültür Yolu  Festivali Çanakkale’yi adeta bir kültür ve sanat merkezi haline getirecek. Troya Kültür Yolu Festivali, 31 Ağustos tarihinde başlayacak ve 11 gün boyunca zengin içeriklerle dolu bir program sunacak. Konserler, sergiler, tiyatro, opera, bale gösterileri, atölyeler ve çocuklara özel etkinlikler, şehrin sokaklarına ve sahnelerine canlılık katacak.

En Çok Merak Edilen Konserler Oldu

Bu yılki festivalde en çok merak edilen etkinliklerden biride hangi sanatçıların sahne alacağı oldu, Geçtiğimi yıl Simge ve Sinan Akçıl Konserleri ile katılım rekorlerı kıran konserlerde bu yıl ilk sahne Ünlü Sanatçı Murat Boz’un olacak.  Festivalin ilk günü olan 31 Ağustos’ta  Murat Boz sahne alacak. Anadolu Hamidiye Tabyasında gerçekleştirilecek konser, festivalin coşku ile başlamasına neden olacak.  Murat Boz’un ardından 1 Eylül Derya Uluğ,  3 Eylül: Can Bonomo, 4 Eylül: Ebru Yaşar, 5 Eylül: Emre Fel, 6 Eylül: Buray, 7 Eylül: Berkay, 8 Eylül: Gökhan Türkmen takip edecek.

Sergiler Festival Boyu Açık Olacak

Konserlerin yanı sıra sergilerin de yer alacağı festivalde sanatçılar sanatseverlerle buluşma imkanı sağlayacak. Festival boyunca Devlet Güzel Sanatlar Galerisi, Çanakkale Evi, Eski Kilise, Osman Korfman Kütüphanesi, Troya Müzesi, İl Halk Kütüphanesi, Çanakkale Savaşları Araştırma Merkezi, Mahal Sanat Stüdyo ve Anadolu Hamidye Hangarında sergiler yer alacak.  Öte yandan festival boyunca gerçekleştirilecek tiyatrolar ise  ÇOMÜ İçdaş Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek. Çocuk etkinlikleri ise gün boyu Anadolu Hamidiye Tabyalarında gerçekleştirilecek.

7’den 70’e Herkesin Kendine Göre Bir Etkinlik Bulduğu Festival Olacak

Sanatı her yaştan izleyiciyle buluşturmayı hedefleyen etkinlikler arasında, sanatçıların üretimlerini ve bilimsel çalışmalarını bir araya getiren sergiler, söyleşiler ve yaratıcı atölyeler de bulunuyor. Çocuklar için düzenlenen özel programlar ise festivalin her yaşa hitap eden yönünü öne çıkarıyor. Çanakkale Kültür Yolu Festivali, şehrin zengin kültürel mirasını ve tarihi dokusunu kutlarken, sanatın birleştirici gücünü gözler önüne serecek. Festival, hem yerli hem de yabancı ziyaretçilere unutulmaz bir kültürel deneyim sunmaya hazırlanıyor.

 Burcu Erdal