Çanakkale Folklor Araştırma Gençlik Kulübü, (ÇAFAD) yine çok ses getiren bir etkinliğe imza attı.

“TÜRKLER, TÜRKİYE YÜZYILINI KUTLUYOR’ projesinin ilk ayağını Çanakkale’de tamamlayan ÇAFAD, projenin ikinci ayağı için, 12-16 Kasım tarihlerinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetin’ de olacak.

Yavru vatan K.K.T.C.’ de, Girne, Gazimağusa, Lefkoşa ve İskele ilçelerinde gerçekleştirilecek etkinlikler ile ‘Türkiye Yüzyılını Kutluyor ‘  projesi tamamlanacak.

Azerbaycan, K.K.T.C., Kazakistan, Kırgızistan’dan toplulukların katıldığı Çanakkale’de gerçekleşen kutlamalar,  İçişleri Bakanlığı PRODES desteği  ile gerçekleştirilmişti.

--------------------------------------

YAVRU VATAN KIBRIS’A,

“KUTLAMA ÇIKARMASI”

-------------------------------------

ÇAFAD,  ses getirmeye devam ediyor. Çanakkale Folklor Araştırma Gençlik Kulübü (ÇAFAD),   İçişleri Bakanlığı PRODES desteği ile; ‘Türkler, Türkiye Yüzyılını Kutluyor’ projesini hayata geçirdi.

Projenin ilk ayağı,  Türk Devletlerinden,  Azerbaycan, K.K.T.C., Kazakistan ve Kırgızistan’dan konuk toplulukların katılımıyla, geçtiğimiz günlerde Çanakkale’de gerçekleştirilmişti.

ÇAFAD ve Türk Dünyası ülkeleri ile gerçekleştirilen projeye, İçişleri Bakanlığı PRODES desteği gelmişti.

“Türkler, Türkiye Yüzyılını Kutluyor” projesinin ilk ayağı, Çanakkale’de 16-20 Ağustos tarihleri arsında gerçekleşmiş, konuk ekipler Türkiye Yüzyılı kutlamalarına coşku ve renk katmıştı.

”KIBRIS’A,  KUTLAMA ÇIKARMASI”

ÇAFAD Başkanı Selim Yazan, Geri sayımın başladığını, Kasım ayında, ‘Türkler, Türkiye Yüzyılını Kutluyor’ projesinin ikinci ayağının, Kıbrıs’ ta gerçekleşeceğini açıkladı.

İlk ayağı Çanakkale’ de hayata geçen,  ‘Türkler, Türkiye Yüzyılı Kutluyor’ projesi kapsamında, Türk Devletlerinden gelen konuk ekipler, geçen 19 Ağustos akşamı, her ülkenin milli türkülerinden oluşan bir konsere imza atmıştı. Duygu dolu türküler,  dinleyicilerin tüylerini diken dekin etmişti.

Binlerce Çanakkalelinin izlediği etkinlik sonrası konuşan ÇAFAD Başkanı Selim Yazan; Projenin birçok ülkenin Çanakkale’de bir araya gelmesine vesile olduğuna dikkat çekti.

Sözlerini; “Türk kültürünü anlattığımız etkinlikte halk oyunlarını, kıyafetlerini ve halk türkülerini dinleme ve izleme şansını yakaladık.” Diyerek sürdüren Yazan,

 

“Projemizin ikinci ayağı 12-16 kasım tarihlerinde K.K.T.C.’de , Girne, Gazimağusa, Lefkoşa ve İskele ilçelerinde gerçekleştirilecek.” açıklamasında bulundu.

Projeye katılan gruplara, Çanakkale adına şükranlarını sunan Yazan;

“ÇAFAD Öğrencilerimize çok çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca Projemize destek veren Prof. Dr. Gürbüz AKTAŞ hocamıza ve değerli eşine bizlerle beraber oldukları için çok teşekkür ediyoruz’ dedi.

Cuma Deren