Ana muhalefet Partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün Başkentte yaptığı açıklaması ile, Türkiye gündemde olası tartışma başlatacak bir çıkışta bulundu.
Partisinin grup toplantısında, ‘Rabia’ işaretine ilişkin değerlendirmesi yanı sıra, iktidar partisine de bir çağrıda bulunup, bu simgeyi kullanmaktan vazgeçilmesini tavsiye eden CHP liderine, Çanakkale’ den dikkat çeken bir saptama ile yanıt geldi.
AK Parti il yönetiminden bir çok isim; “Senin başkanın da o işareti yapıyor.  Bu ne çelişki?” dedi.

CHP Liderinin ‘Terörist Simge’  yakıştırmasına,
Çanakkale’ den Jet yanıt…

CHP liderinin Rabia işaretine ‘terörist simge’ yakıştırmasında bulunması, Çanakkale’ de düşündüren bir değerlendirmeyle karşılık buldu.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ nun önceki gün gurup toplantısında yaptığı açıklaması ardından, eleştirdiği ve terörist simge yakıştırmasında bulunduğu Rabia işaretini partili beledi Başkanının da yaptığını hatırlatan AK Parti Çanakkale il teşkilatından bir çok isim; “Senin başkanın da o işareti yapıyor. Bu ne çelişki? Terörist simge yakıştırman, o simgeyle poz veren başkanın için de geçerli mi?”  şeklinde dikkat çeken bir soru ile geldi.
Başkent Ankara’ da, Partisinin gurup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yüksek perdeden ses verip dikkat çeken bir açıklamaya imza atmıştı.

"İKTİDAR PARİ RABİA SİMGESİNDEN VAZGEÇMELİ" .
CHP Gurubuna seslenen Genel Başkan Kılıçdaroğlu; “Bir olay yaşandı Suudi Arabistan dahil 7 ülke Katar'ı teröre destek vermekle suçladılar ve vatandaşlarını kendi ülkelerinden çıkmaya davet ettiler.
 Bereket ayında İslam dünyasının kendi içine düştüğü çelişkiye bakın. Karışan Ortadoğu'dan can kaybından akan kanlardan herkesin ders çıkarması lazım. Eğer siyaseti etnik kimlik inanç üzerinden yaparsanız acıyı ve kanı asla önleyemezsiniz.
Bizim bu konuda hükümete önerilerimiz var. Katar İhvan'a desteğini kesmeli yani Müslüman Kardeşler' e.
 Bu konuda İhvan'ı destekleyecek siyasetten Adalet ve Kalkınma Partisi uzak durmalı. Aynı şekilde Rabia simgesinden de vazgeçmeli” demişti.

RABİA İşareti için “TERÖR ÖRGÜTÜ SİMGESİ” yakıştırması…
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, açıklamasında; “Mısır, Suudi Arabistan ve BAE Müslüman Kardeşler'i teör örgütü olarak görüyor. Ne yerli ne milli. Bir terör örgütünün 4 parmağını getirdiniz kendi simgeniz yaptınız” diyerek, İktidar partiye yüklenmiş, ardından da;
“Yemen'deki kirli savaşın bitirilmesi konusunda Türkiye'nin her türlü desteği vermesi lazım. Türkiye, Suudi Arabistan ile Katar arasında taraf olmamalıdır” diye konuşmuştu.
CHP Lideri’ nin İktidar partinin sıkça kullandığı ve bu işareti yapmaktan vazgeçmesi tavsiyesinde bulunmasına, Çanakkale’den adeta jet bir değerlendirme geldi.
 Çevre eylemi için önceki günlerde Atikhisar barajı yakınlarında Kirazlı bölgesinde gerçekleşen basın açıklaması sırasında, Rabia işareti yaparak objektiflere poz veren CHP’ li Çanakkale Belediye Başkanının Rabia işareti yapmasını hatırlatan AK Parti Çanakkale il teşkilatından isimler; “Senin partilin Belediye Başkanın da, Rabia işaretini yapanlardan. Çevre eyleminde, çevre gönüllüsü olarak Rabia işareti yapan Başkanın için de tavsiyen ve terörist simge yakıştırman geçerli mi?” şeklinde bir soruyu CHP liderine yöneltti.
Ardından da; “Rabia işareti, CHP’ li Başkan yapınca mubah, başkası yapınca terörist simge mi?” dediler.
Geçen 31 Mayıs günü, gazeteniz Vitamin CHP’ li Çanakkale belediye Başkanı Gökhan’ ın, Çevreci eylem sırasında Rabia işareti yaptığını, ‘Gökhan’ dan da Rabia’ başlıklı haberinde gündeme getirmişti.
 
Erdem Sürek  


Kaynak: Haber Merkezi