AK Parti Grup başkanvekili Av. Turan; 
-“Fesleğendeki fotoğrafımızdan algı operasyonu yapmaya çalışmak,
-Muhalefetin geldiği alçaklığı gösteriyor!”
CHP Çanakkale Milletvekili ve TBMM Anayasa komisyon Üyesi Av. Muharrem Erkek’ in, Enis Berberoğlu’ nu tutuklayan hakim Ali İhsan Horasın üzerinden,  AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan'ı hedef alığı açıklamasında;

"yargı siyasallaştı" iddiasında bulunmuş,  7 Haziran seçimleri öncesi Bayramiç’te çekilen bir fotoğrafı da iddialı sözlerinin adeta kanıtı olarak göstermişti.
Berberoğlu’nu tutuklayan hakimin yer aldığı rakı masasında, Rabia işareti yapan bir kişi ile birlikte kendisinin fotoğrafının yer bulduğu fesleğen üzerinden, algı ve siyaset geliştirdiğini ileri sürdüğü, hemşehrisi ve meslektaşı CHP’ li vekil Av. Erkek’e sert sözlerle karşılık veren AK Parti Grup başkanvekili Av. Turan;
“Siyasi Ahlak Yoksunu…!” dedi.

Vekil Turan’ dan, Vekil Erkek’e;
“Sığ siyasetiniz, Türkiye için problem”

AK Parti Grup başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, seçim çalışmaları sırasında dağıttığı Fesleğen saksılarında yer alan fotoğrafı üzerinden algı yaratıldığını söyledi.

AK Partili vekil Av. Bülent Turan,  seçim döneminde dağıttığı ve üzerinde fotoğrafı olan fesleğenin yer aldığı bir masada çekilmiş fotoğrafı üzerinden konuşup;
 "Masasında rakı kadehleri, Rabia yapan bir adam onların önünde de AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın resmi! Hep birlikte rakı içiliyor" diyerek, TBMM kürsüsünden yaptığı açıklamada o fotoğrafı gündeme taşıyan CHP’ li vekil Av. Muharrem Erkek'e, TBMM kürsüsünden cevap verdi.
Hemşehrisi ve meslektaşı CHP’ li Çanakkale Milletvekili Av. Erkek’e, yaptığının siyasi ahlak yoksunluğu olduğunu söyleyen AK Parti Çanakkale Milletvekili Av. Turan, Twitter hesabından da o fotoğrafı adeta   tiye aldı.
Muhalefeti sert bir dille eleştirdi. Milletvekili Av. Bülent Turan,ayrıca TBMM kürsüsünden, hemşehrisi ve meslektaşı Vekil Av. Erkek'e verdiği cevabın videosunu da paylaşıp, o paylaşımının altına şöyle yazdı;
“Fotoğraftaki Bülent Turan'ı bulun. Siyasi ahlak yoksunu 2 CHP Milletvekili kuyuya bir taş attı. Hale bak! Sonra halk bize neden güvenmiyor diye ağla?
Seçim zamanı her yerde dağıttığımız fesleğendeki fotoğrafımızdan algı operasyonu yapmaya çalışmak muhalefetin geldiği alçaklığı gösteriyor!”

CHP’ li VEKİL ERKEK NE DEMİŞTİ?
Önceki gün TBMM’ de söz alıp, Meclis kürsüsünden konuşan CHP’ li Milletvekili Av. Muharrem Erkek, “Evet, bugün Çanakkale'de çevre kirliliğini konuşacaktık, Kaz Dağlarındaki altın madenciliğini konuşacaktık, Biga Yarımadası'ndaki termik santrallerin yarattığı hava kirliliğini konuşacaktık; evet, konuşacaktık ama maalesef çevre kirliliğinden çok daha önemli bir kirliliği adalette yaşıyoruz. Adaletteki kirlilik insanların ruhunu da kirletir değerli milletvekilleri. Dün, masum bir insan daha cezaevine gönderildi.
Victor Hugo'nun çok güzel bir sözü vardır: "Bir masum insan cezaevine gönderileceğine, bin suçlu dışarıya çıksın." Bakın, Ergenekon, Balyoz, Oda TV, şike kumpaslarında aynı şeyleri söylüyordunuz, aynı şeyleri ama masumiyet karinesini hep ihlal ettiğiniz için adalet tecelli ettiğinde maalesef utandınız.

Niçin ceza aldı Enis Berberoğlu? Türk Ceza Kanunu madde 330'da devletin güvenliği bakımından gizli kalması gereken bilgileri açıkladığı için. Evet, bu maddeden yargılandı ve ceza aldı. Ne zaman yayınlanmıştı bu haber Cumhuriyet gazetesinde? 29 Mayıs 2015. Evet, 29 Mayıs 2015, Cumhuriyet gazetesinde bu haberin yayınlandığı tarih. Daha önce -bakın, dikkat edin- 21 Ocak 2014, Aydınlık'ın manşeti "İşte Tırdaki Cephane", 22 Temmuz 2014, yine Aydınlık "MİT Tırlarındaki Füzeler Tutanakta" aynı tarihte, Bugün gazetesi "MİT Tırları Roket Taşıyordu" aynı tarih Habertürk'teki haberde tır şoförünün beyanına yer veriliyordu. Tır şoförü tırların Reyhanlı'ya oradan da Suriye'ye teslim edildiğini ifade ediyordu. Yine, 22 Temmuz 2014, Milliyet "O Tutanaklara Göre Silah Taşındı" Peki, nasıl oluyor da devlet sırrı, nasıl oluyor da gizli belge? Bu nasıl oluyor?
Bakın, Yargıtay 9. Ceza Dairesinin benzer davadaki bir kararından alıntı yapacağım sizlere. Aynen şöyle diyor Yargıtay, 2010 tarihli bir kararı: "Eğer bu çeşit bir bilgi yayınlanıp açıklandığı tarihte esasen daha önce kamuoyunun bilgisi olmuş ve herkes tarafından bilinmekte ise devlet sırrı olma vasfını kaybeder ve onun gizli kalması gereken veya yayımlanması yasaklanan bir bilgi olduğundan söz edilemez." Evet, bu kadar açık. İşte, bu kadar açık bu davada adalet çiğnendi. Oluşmayan bir suç, siyasallaşmış yargı tarafından cezayla sonuçlandırıldı. Ama asıl amaç, Enis Berberoğlu'nu cezalandırmak değil; asıl amaç, adaleti, demokrasiyi ve Cumhuriyet Halk Partisini cezalandırmak.
Anayasa Mahkemesinin kararını, 2015 tarihli, okuyorum sizlere: "Bu bağlamda daha önce yayınlanan ve fotoğraflarla desteklenen bir habere benzer hususları içeren haberlerin daha sonra başka bir gazete tarafından yayınlanmasının millî güvenlik açısından oluşturduğu sakıncanın devam edip etmediğinin tespiti zorunludur." Evet, daha önce yayınlanan haber, bilgilerden sonra nasıl olabilir artık gizli belge?

Değerli milletvekilleri, kumpas davalarında FETÖ'yle iş birliği yapıyordunuz, şimdi maalesef aynı şeyleri siz yapmaya devam ediyorsunuz. Bizim için, Cumhuriyet Halk Partisi için, hukukçular için Fetullah Gülen'in imamlarından talimat alan bir yargıç ile saraydan talimat alan bir yargıç arasında hiçbir fark yoktur. (CHP sıralarından alkışlar) Niye söylüyorum bunları? Yargı siyasallaştı. Bakın, bu davaya bakan 14. Ağır Ceza Mahkemesinin Başkanı Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde görev yaptı.
 Asliye ceza hâkimiydi ve ilçe seçim kurulu başkanıydı. 7 Haziran genel seçimlerinden önce Bayramiç'te bir yemek yiyor, bir rakı sofrası. Olabilir, insan rakı sofrası kurabilir. Herkesin önünde rakı kadehleri. Fotoğraf çektiriyorlar. Masada biri Rabia işareti yapıyor. Herkesin önünde rakı kadehi, bu hâkimin önünde de rakı kadehi ve fotoğraf çeken kişi daha sonra bunu sosyal medyada paylaşıyor. Masada AK PARTİ Sayın Grup Başkan Vekili Bülent Turan'ın resmi de var. Kendisinin bilgisi yoktur ama resmi var masada. Rabia işareti yapan bir kişi, hâkimle masada rakı içiyor. Niçin anlatıyorum bunları? Acaba hâlâ yargıda, hâlâ içinizde, hâlâ her yerde kripto FETÖ' cüler mi var?
FETÖ' ye, bu kadar iç içe geçmişsiniz yıllarca. Onun için, işte, bu adalet çiğneniyor.
Şimdi ben soruyorum: Bu kadar siyasallaşmış bir yargıç 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı yapılıp böyle bir davaya nasıl bakabiliyor? Masasında Rabia işareti yapılan bir rakı sofrası, önünde rakı kadehi yargıcın, masanın ortasında Sayın Bülent Turan'ın fotoğrafı, hep birlikte rakı içiliyor. Yargıçlar bağımsız ve tarafsız olmak zorundadır, aynı zamanda da bağımsız ve tarafsız gözükmek zorundadırlar. Hele hele, küçük bir ilçelerde bu tip masalarda oturan bir yargıçtan adalet beklemek mümkün müdür? Tüm kamuoyunun vicdanına sesleniyorum.
Ama kimse merak etmesin, bugün Genel Başkanımız bir yürüyüşe başladı. Evet, Kılıçdaroğlu adalete yürüyor, özgürlüğe yürüyor, demokrasiye yürüyor ve sonuçta mutlaka eşitlik, özgürlük, adalet, demokrasi için mücadele eden kazanacaktır diyorum” demişti.

AK PATİLİ VEKİL TURAN’ DAN, CHP’ Lİ ERKEK'E MECLİS KÜRSÜSÜNDEN YANIT…
CHP'li Erkek'in önceki gün TBMM Genel Kurulu'nda gündeme getirdiği fotoğraf ve iddialar üzerine AK Parti Grup başkanvekili Av. Bülent Turan ise şu karşılığı vermişti;
 "Ortada seçim döneminde İstanbul'dan, Ankara'dan, Çorum'dan, Çankırı'dan her vekilimizin yaptığı gibi Çanakkale'de de binlerce çiçek dağıtmışız, fesleğen dağıtmışız.
Fesleğenin üzerinde Bülent Turan sticker' ı var. Bununla beraber, hâkimle arkadaş olduğum iddia ediliyor. Buna cevap vermekten hicap duyuyorum.
Daha ciddi olmaya davet ediyorum. Ana muhalefet partisinin bu kadar sığ bir siyaset yapması inanın Türkiye için problem.
İsteriz ki ciddi anlamda muhalefet etsin. 3 tane kim olduğunu bilmediğimiz kişi bir masada, bir şeyler içiyorlar.  Benim fotoğrafım olduğu iddia edilerek sanki böyle özel bir beraberlik varmış algısı oluşturuluyor.
Bir daha söylüyorum: 3 kişi yemek yiyor, çay içiyor, rakı içiyor kendi ifadeleriyle; ortada bir fidan, bir fide var, üzerinde Bülent Turan'ın aday olarak fotoğrafı var. Gelinen yer, eleştirdiğim… Ne kadar komik olduğunun, vahim olduğunun belgesi olarak göstermek istiyorum”

Erdem Sürek
 


Kaynak: Haber Merkezi