‘5 Aylık Hamile eşini evde bıraktı, tam 7 aydır At sırtında yollarda…’
Asırlar öncesinin yolculuk yöntemini seçerek, Dini inancının gereğini yerine getirmeyi planlayan 32 yaşındaki Cristian Bergier, Hac için Kudüs yolculuğunun rotasında, atalarının izlediği güzergahı seçti.   Medeniyetler beşiği Çanakkale’ de de, tıpkı yüzyıllar öncesindeki gibi mola verdi.

Modern yolla değil, Asırlar öncesinin yöntemiyle, binlerce kilometre At sırtında.
Şaka değil, Gerçek…

Çanakkale, Kudüs Hac yolunda Polonyalı genci konuk ediyor. İslam aleminin Hac için en modern ulaşım yöntemlerini seçtiği dünyada, bir Polonyalının Kudüs’e Hac yolculuğu için seçtiği yöntem, duyanları şaşırttı.
İki atıyla hac için binlerce kilometrelik zorlu yolculuğa çıkan 32 yaşındaki Cristian Bergier’ in, 5 aylık hamile eşini evde bırakıp tam 7 aydır yolculuk ettiği, bebeğinin doğum haberini ise, Hac yolculuğunun bir güzergahında aldığı öğrenildi.

Polonyalı (32) yaşındaki Cristian Bergier, Kudüs’e hacı olmak için iki atıyla birlikte yolculuk ettiğini duyanların, kendisine verdiği ilk tepkinin ‘Maceracı’  olduğunu, ne var ki amacının macera yaşamak değil,  atalarının yüzyıllar öncesinde yaşadığı duyguları birebir hissetmek olduğunu söyledi.
Kudüs yolcusu çılgın Polonyalı, önceki gün rotasında Medeniyetler beşiği Çanakkale’ de mola vermeyi seçti. 
Lapsekos antik kentinin kurulu olduğu Lapseki ilçesinde iki atı ile yol alan Polonyalı, tesadüfen rastladığı ilçe halkından Uğur Akkılıç isimli vatandaşa kendisini konuk etmesini istedi.

Polonyalı turistin, tanrı misafirliğini kabul eden Lapsekili Akkılıç, hem sofrasını hem de evinin bahçesini Kudüs yolcusu Bergier’e açtı.
Polonyalı turisti iki gece Atlarıyla birlikte misafir eden Uğur Akkılıç;
 “İlçe merkezinde iki atıyla birlikte gördüğüm yabancıyla konuştum. Bana Kudüs’e hac’ ca gitmek için yola çıktığını ve  konaklamak istediğini söyledi. Ben de bahçemde atlarıyla birlikte misafir ettim. İki çocuğu olduğunu hatta yola çıktığında eşinin 5 aylık hamile olduğunu, çocuğunun doğum haberini ise Bulgaristan’dan geçerken öğrendiğini söyledi.  

Yaklaşık yedi ay kadar önce Polonya’dan yola çıkmış.  7 ayda buraya kadar gelmişb İran üzerinden Kudüs’e hacı olmak için gidiyormuş.
Polonya’dan yola çıkan atlı turist sırasıyla Slavakya, Romanya, Macaristan,Bulgaristan, Yunanistan ‘ ı geçerek, ülkemize ulaşmış” dedi.
Çanakkale il sınırını, ağırlıklı olarak köy yollarını kullanarak geçmeyi planlayan Bergier’ in, İran üzerinden varacağı Kudüs’e, hacı olmak 7 aylık bir yolculuğu öngördüğü öğrenildi.

 Polonyalı 32 yaşındaki Cristian Bergier,  “Yaklaşık yedi ay kadar önce Polonya’dan yola çıktım. Sırasıyla kat ettiğim ülkeler ardından, Yunanistan üzerinden Türkiye’ ye ulaştım. Atalarımın yüz yıllar önce izlediği rotayı kullanıyorum. Hac yolu üzerinde Çanakkale molasını verdim. Çanakkale insanları, beni tam bir Türk misafirperverliği ile karşıladı” dedi.

İpsala , Keşan, Gelibolu ve oradan gemiyle Lapeki’ye geçtiğini anlatan ve Türkiye içinde sürecek zorlu yolculuğu ardından, İran üzerinden Kudüs’e hacı olmak için ulaşacağını anlatan Plonyalı Bergier, “Türkiye sonrası İlk önce Suriye ye gideceğim. Eğer orada izin vermez iseler, İran üzerinden Hac yolculuğumu sürdüreceğim. Hac güzergahı uzayacak, biliyorum ama, sonunda yorucu yolculuğuma değecek” diye konuştu.

Duygu Doğan
 


Kaynak: Haber Merkezi