‘ADAŞ’ SAHADA SEVİNÇ,
 
TRİBÜNDE GURUR…!
 
Şehit Atalarının Kurtardığı Toprakları, Torunları Yüceltme Peşinde.
 
Adını Destansı Deniz Zaferinden alan ÇOMÜ’ nün coşkusu, aynı adı taşıyan 18 Mart Stadına sığmadı.  
 
“Çağdaş Türkiye’ye 25 Yılda 100 Bin Nefer”
 
 
Çeyrek Asırlık Bilim Yuvası ÇOMÜ’ de, Mezuniyet Coşkusu Bir Başka Yaşandı.
 
Çeşitli Branşlarda Öğrenim Gören Binlerce Türk Genci, Hayata Kep Fırlatarak Başladı.
 
Anadolu’nun dört bir yanından, Atalarının şehit düştüğü topraklara Öğrenim Savaşı için gelen gençlerin haklı mezuniyet sevinci, adını bir Destansı Zafer’den alan 18 Mart Stadyumunun her noktasında misliyle hissedildi.       
--------------------------------------
 
KEPLER HAVAYA,
ADIMLAR YENİ HAYATA…
 
-----------------------------
 
Çanakkale’ nin 25 yaşındaki ‘deli kanlısı’, 100 bin mezun vermesinin haklı sevincini yaşadı. Şehitler diyarının bilim yuvası ‘Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ (ÇOMÜ), kuruluşunun 25. Yılında, ilim irfan sahibi edilen 100 bininci Türk gencinin hayata kazandırmış olmanın gururunu yaşadı.
 
Bu sene 25. yılını kutlayan ve adını Destansı Deniz Zaferi 18 Mart’ tan alan ‘Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’,  adaşı 18 Mart Stadyumunda gerçekleştirilen 2016-2017 Mezuniyet töreninde, 100 bininci mezununu vererek ayrı bir tarih yazdı.
 
Her geçen yıl öğrenci sayısını katlayan Çanakkale Onsekiz Mert Üniversitesinde öğrenim gören öğrenci sayısı günümüzde 50 bine yaklaşırken, ÇOMÜ’ nün  25. yıl mezuniyet töreninde paylaşılan detayları, yazılan yeni bir tarihi müjdeledi.
 
2016-2017 eğitim-öğretim yılında 8 bin 500 öğrencisini mezun eden ÇOMÜ’ de, böylelikle son 25 yıl içinde, bu yıl ile birlikte 100 bininci mezuniyet gerçekleşmiş oldu.
 
Adını, Dünya tarihine Çanakkale Geçilmez yazdıran Deniz Zaferinden alan ÇOMÜ, aynı adı taşıyan 18 Mart Stadında, görkemli törenle Mezunlarını yeni hayata uğurladı.
 
Mezun gençlerin sevincine ortak olanlar arasında AK Parti Grup başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan’ da vardı.
 
25. kuruluş yıldönümü heyecanı yaşayan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ nin, 100 binin ci mezuniyet töreninde, Vali Yardımcısı Adil Karataş, Belediye Başkan Vekili Bilge Şimşek’ de yer alan isimlerden oldu.
 
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, öğretim görevlileri ve öğrenci ailelerinin de tribünde yer aldığı tören mezun öğrencilerin geçit töreni ile adeta renklendi.
 
Birbirinden farklı mesajların yer aldığı gözlenen döviz ve pankartlar taşıyan öğrencilerin Subliminal  çağrıları adeta okuyanları gülümsetti.
 
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer mezniyet töreninde yaptığı konuşmasında;
“Üniversitemiz,  hem eğitimde hem de Bilimsel Araştırmada, Akademik kaliteyi önceliği yapmış ve bu doğrultuda çalışan çeyrek asırlık bir devlet üniversitesidir.
 
50 bine yakın öğrenci sayısı ile Türkiye’nin en iyi ve en çok tercih edilen üniversitelerden birisidir. Teorik eğitim ile yetinmeyen öğrencilerin araştırma imkanlarını ve iş dünyası ile ilişkilerini güçlendiren imkanlar oluşturmuş bir üniversiteyiz. 
 
Türkiye’nin en büyük arkeoloji bölümlerinden birine, Türkiye’nin en büyük astrofizik gözlemevine, sınırlı sayıda üniversitelerde bulunan siyasi bilgiler fakültesine, en güçlü Japonca bölümüne, alanlarında en ön sıralarda yer alan fakülte ve yüksek okullara sahip. Türkiye’de Akademik kalite sıralamasında son iki yılda  25 basamak birden ilerlemiş bir üniversiteyiz” şeklindeki bilgileri paylaştı.
 
Uluslararası öğrenci sayısını son iki yılda iki katına çıkardığına dikkat çektiği ÇOMÜ için, Rektör Prof. Dr. Acer şöyle dedi;
 
“Uluslararası odaklı bir üniversiteyiz. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi gelişmiş araştırma ve uygulama hastanesi ile hem öğrencilerine ve çalışanlarına, hem de çevresine üst düzey sağlık hizmeti veren, araştırma hastanesine sahip bir üniversite.
 
Okçuluktan yüzmeye,  tenisten haltere kadar her türlü spor gibi, bütün sosyal imkanların yapılabilme imkanlarına sahip bir üniversiteyiz. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencilerinin, gelişmeleri takip eden, girişimci, yenilikçi fikirler üreten, temel değerlerine bağlı  bireyler olmasını gözeten bir üniversite. 
 
Böyle bir üniversite bu yıl yaklaşık  9 bin pırıl pırıl genci mezun ediyor.  Bu sene kurulduğundan bu yana 100 bininci öğrencimizi de mezun etmenin haklı gurur ve sevicini yaşıyoruz”
 
GENÇLERE MESAJ…
 ÇOMÜ Rektörü öğrencilerine seslenerek, “Sevgili gençler, hayatınız boyunca bu ülke için, insanlık için hayatınız boyunca gayret göstermeye,  özellikle de üretken olmaya devam ediniz” dedi.
 
ÇOMÜ’ lü geçlerin mezuniyet sevincine ortak olan isimlerden AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan isi yaptığı konuşmasında;
“Mezun olmaktan gurur duyduğum, yüksek lisansımız yaptığım bu güzel üniversitenin mezuniyet töreninde olmaktan ayrıca mutluluk duyuyorum. Gururla geçit törenini izledik. Gençlerimizin heyecanına ortak olmaya çalıştık. Genç arkadaşlarımızın Çanakkale’yi unutmama bakış açısını görmüş olduk.
 
Mevlana’nın pergel metaforunda olduğu gibi, bir ayağımız Çanakkale’de diğeri ne kadar genişlerse genişlesin ne kadar büyürse büyüsün, aşkımız, sevdamız, bayrağımız olacak, ülkemiz olacak ve Çanakkale olacak. Onu görmüş olduk. Hangi terör örgütü, bize yan bakan hangi uluslararası güç olursa olsun, gençlerle beraber yürümekten bir daha gurur duyduk. Ülkemiz adına umutlandık, onurlandık. 'Tek bayrak' diyen, 'Tek millet' diyen, 'Tek devlet, tek vatan' diyen bu gençlerimizle beraber bir daha gördük ki hiçbir korkumuz olmayacak, sırtımız yere gelmeyecek. Şu karşıki dağlarda Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere Yahya Çavuşlar, Seyit Çavuşlar nasıl ki 102 yıl önce bu ülkeye yan bakanlara, bu ülkeye kastedenlere 'Dur' demişlerdi. Bugünün gençleri, bugünün yiğitleri 15 Temmuz başta olmak üzere ülkemize yan bakanlara 'Dur' dediler ve 'Dur' diyecekler inşallah. Bu ülkenin beraberliği birliği, genci kadını, yaşlısı erkeği, zengini fakiri yek vücut halde bu bayrağın, bu devletin yanında duracak” sözleri ile dikkat çekti.
 
 
AK vekil Av. Turan konuşmasının devamında ise şunları söyledi; “Arkadaşlarımızı, gençlerimizi kutluyorum. Çok güzel bölümlerden mezun oldular.
 
Bir onurumuzda onların aileleri. Yok canlarıyla, tırnaklarından, dişlerinden kasarak onları okuttular. Bugün mezuniyetlerine şahitle oldular.
 
Onları buradan tebrik etmek istiyorum. Onun dışında, zor şartlarda gelişen Türkiye’yi imar etmek için çalışan, sizlere emek sarf eden akademisyenlerimizi kutlamak istiyorum.
 
Çanakkale nasıl ki bu milletin ön sözüyse, Çanakkale nasıl ki milli şuurumuzun başkentiyse sizler açısından da ayrı hatıraları olacak”
 
Çanakkale mehter takımının bir dinleti sunduğu coşkulu mezuniyet  töreninde, Arslanbek Sultanbekov da bir konser verdi.
 
Tören, 8 bin 500 öğrencinin keplerini fırlatarak mezuniyet sevincini yaşamaları ile sonlandı
 
Haber: Cuma Deren
 


Kaynak: Haber Merkezi