Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)  Biga  Prof. Dr. Ramazan Aydın Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen törene Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider , Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Rektör Yücel Acer, Akademik personel, öğrenci ve aileleri katıldı. Prof. Dr. Ramazan Aydın Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen tören  Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’in de katıldığı öğretim üyelerinin kortej yürüyüşü ile başladı. Ardından tüm mezun öğrenciler bölüm arkadaşları ile birlikte yürüyüşe eşlik ettiler. Kortej yürüyüşünün ardından öğretim üyeleri ve konuk velilerin tören alanında yerini alması ile birlikte saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
 
Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezun öğrencileri adına Fakülte Birincisi Özge Şen açıklama yaptı. Şen yaptığı açıklamada zorlu bir dört yıllık eğitimin ardından Fakülteyi birincilik ile bitirmenin gururunu yaşadığını, asıl hedeflerini bundan sonra gerçekleştireceğini söyledi. Biga Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu mezun öğrencileri adına  ise Yüksekokul Birincisi Esra Çimen konuştu. Çimen, Öğrencilerin duygularına tercüman olan konuşmasında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi gibi büyük bir üniversitede okuduğu için ve Çanakkale gibi tarihi bir kentte yaşadığı için çok mutlu olduğunu söyledi.  Okul birincilerinin konuşmalarının ardından   Biga Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nazan Yelkialan ve Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhan Gümüş de söz alarak okulda yapılan çalışmaları ve eğitim kaliteleri hakkında bilgiler verdiler. 
 
 
Son olarak konuşan Rektör Yücel  Acer, mevcut 180'e yakın üniversite içerisinde üniversitemizin Türkiye'nin en büyük 20 üniversitesi arasına girdiklerini, ÇOMÜ'nün giderek daha fazla tercih edilen üniversiteler arasına girdiğini,  bunun da büyük bir özveri ile yaptıkları çalışmalara borçlu olduklarını söyledi. Acer konuşmasının sonunda da öğrencilere yeni hayatlarında başarılar diledi.
 
Konuşmaların sonunda  Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Biga Kaymakam Gökhan Görgülüarslan ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider kendi okullarında ve bölümlerinde  dereceye giren öğrencilere hediyelerini verdiler. Törene, Fakülte ve yüksekokul birincileri isimlerinin yazılı olduğu plakaları mezuniyet kütüğüne çakmaları ve keplerinin fırlatılması ile son buldu.
 

Şerife Erdem
 


Kaynak: Haber Merkezi