“Denizciliği Türk'ün büyük milli ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız...” dedi.
Ardından da; “Bu söz,  yol haritamız olmalıdır” dedi
---------------------------
CHP’ li Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, 1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayramı’nın, Kurtuluş savaşındaki Türk ulusunun Denizcilik zaferi anlamı taşıdığını söyledi.
CHP Kurmayı vekil Öz,, 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile Türk Karasuları ve Limanları arasında deniz taşımacılığı ve ticaret imkanının, sadece Türk gemilerine ve Vatandaşlarına tanındığını anımsatıp, “Böylelikle ülkenin üç yanını çevreleyen denizlerimizi kapsayan deniz  ticaret, yabancıların kontrolünden kurtulmuştur” dedi.
Kazanımın adının da kurtuluş savaşını kazanın Türk ulusunun denizcilik zaferi olduğunu anlatan CHP’ li Milletvekili Bülent Öz;
“Tüm Dünya da kabul etmiştir ki, bu önemli kazanım, kurtuluş savaşındaki ulusumuzun denizcilik zaferidir. Bizlerde bugünü Denizcilik Bayramı olarak kutluyoruz.
Köklü bir geleneği ve tarihi geçmişi olan Türk Denizciliğini taçlandırmak ve gelecek nesillere daha gelişmiş halde miras bırakmak için çalışmalıyız ve bu doğrultuda projeler üretmeliyiz” dedi.
Üç tarafı denizlerle çevrili deniz ülkesi Türkiye’ nin  bu uğurda büyük mücadele gösterip, bu önemli günü kutlamasına vesile olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ’ün “Denizciliği Türk'ün büyük milli ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız...”  veciz sözünü hatırlatan Milletvekili Bülent Öz; “Bu söz,  yol haritamız olmalıdır” dedi.
CHP Kurmayı  Öz, 1 Temmuz için verdiği mesajında ise şöyle dedi;
“91. yılını kutladığımız Kabotaj ve Denizcilik bayramında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm denizci şehitlerimizi rahmetle anıyor, Ulusumuzun 1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayramını kutluyorum”
 


Kaynak: Haber Merkezi