Çanakkale Belediyesi tarafından bu yıl 54'üncüsü yapılan Troia Festivalinin üçüncü gününde Özgürlük parkında düzenlenen konserler kapsamında Niyazi Koyoncu sahne aldı.  Özgürlük parkında sevenleri ile buluşan Koyuncu söylediği ğarkılar ile kalabalığı coşturdu. Tulum eşliğinde horon çeken gençler sahnenin önünü doldurdu. Karadenizli gençler, Kazım Koyuncu hayranları, karadeniz müziği tutkunları sahne önünde sevgi seli oluşturdu. Karadeniz müziğini Türkiye’ye sevdiren Kazım Koyuncu’nun kardeşi olan Niyazi Koyuncu ağabeyine çok benzeyen sesiyle izleyicilerin gönüllerini fethetti.  Sanatçı sahnedeki hareketli tavırları hiç bitmeyen enerjisi ve sempatik tavırlarıyla da beğeni aldı.  
20 Nisan 1984 yılında Artvin'in Hopa ilçesine bağlı Yeşilköy’de Cavit ve Hüsniye Koyuncu'nun altıncı çocuğu olarak dünyaya gelen çocukluğu kalabalık bir ailede geçen sanatçının müzikle tanışması ve bugünkü kimliğinin oluşması ve bu kimliğin oluşmasında, Karadeniz'in renkliliğinin, yöre halkından duyduğu ezgilerin ve gözlemlediği kültürlerin önemi büyüktür. Kalabalığın önünde ilk kez şarkı söylemesi yine bir tesadüfle başlar ve o geceden sonra, kendisini en çok mutlu eden şeyin ne olduğunu bulur. Daha sonra "Seritana" -Lazca 'karanlıktaki ışık' anlamına gelen- adlı etnik müzik grubunu kurar. Ağabeyi Kazım Koyuncu’nun onu ilk ve son kez banyoda sarkı söylerken duyup “ Ne güzel sesin var söylesene” diyerek yıllar öncesinde onu desteklemiş olduğunu bildiğimiz sanatçı sesi ve tarzıyla Karadeniz müziğini halklara kaliteli bir şekilde aktarıyor. Şu an Kazım Koyuncu’nun öldüğü yaş olan 33 yaşındaki sanatçı “İşte Gidiyorum” parçasını senlendirirken Çanakkalelilere duygulu anlar da yaşattı.  Çanakkale’ye ilk defa geldiğini ve neden daha önce gelmediğini sahnede sorgulayan Koyuncu, Çanakkalelilere birkaç kere sahneden “Ne kadar güzel görünüyorsunuz” dedi. Çanakkaleliler unutulmaz bir akşam yaşatan Koyuncu, “Burada olmaktan çok mutlu oldum ilginizden dolayı çok memnunum. Sizlere Karadeniz türküleri ile buluşturduğum için gurur duyuyorum” dedi.
Çanakkalelilerden memnun kaldığını anladığımız sanatçı konser sonrası gitmeyip onu bekleyen hayranlarını geri çevirmedi.  Üzerini değiştirip hayranlarının karşısına çıkarak onlarla tokalaşıp fotoğraf çektirdi.
 


Kaynak: Haber Merkezi