Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Turizm Fakültesi ev sahipliğinde Global Congress on Smart Tourism (GLOSTOUR) kongresi gerçekleştirildi.
Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongrenin açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suat Uğur, Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı ve Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Lütfi Atay, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan, Deniz Bilimleri ve Teknolojsi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Şanver Çelik, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kasım, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şerif Korkmaz, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Karabayır, Bayramiç Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Emin Yakar, ÇOBİLTUM-Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ayhan Oral, Dünya Eğitim Araştırmaları Birliği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Yunus Eryaman, Kültür ve Turizm İl Müdürü Kemal Dokuz, Çanakkale Turistik Otelciler Derneği Başkanı Armağan Aydeğer, otel müdürleri, Amerika Birleşik Devletleri, Çin, Hırvatistan, Hindistan, İtalya, Litvanya, Malezya, Yunanistan ve Türkiye'nin farklı şehirlerinden akademisyenler, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan kongre, müzik dinletisiyle devam etti.
Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Lütfi Atay kongrede yaptığı açılış konuşmasında akıllı uygulamalar ve kongre hakkında bilgi verdi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suat Uğur ise “smart” kavramının günümüzde her alanda ön plana çıktığını vurgulayarak şunları ifade etti: “Böylesine önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duymaktayız. Turizm bir ülkenin, bir bölgenin gelişmişliğinin en önemli özelliğidir. Başta kadınlarımız ve gençlerimizin ilgi duyduğu alan çoğunlukla turizmdir. Turizm tarihle, coğrafya ile ülkenin her alanında gelişmişlik düzeyine ulaşılmasındaki en önemli değerlerden bir tanesidir. Çanakkale tarihi, coğrafi ve turizm yönüyle kıymetli bir ilimizdir. Bununla birlikte üniversite şehri olması yönüyle de Çanakkale, gençlerin tercih ettiği yerlerden biridir. Bu anlamda üniversitemiz de hızlı bir şekilde gelişim gösteriyor. Turizm Fakültesi de bu zamana kadar çeşitli şekillerde bu şehre katkılar sağladı. Bundan sonra da katkılarının artarak devam edeceğine inancımızda tamdır” dedi.
Kongre, ilk davetli konuşmacı olan University of South Florida Sarasota’dan Prof. Dr. Cihan Çobanoğlu’nun “Smart Tourism, City and Economy: Opportunities and Challenges” başlıklı açılış sunumu ile devam etti. Turizm sektörünün önemli paydaşlarından Çanakkale Turistik Otelciler Derneği (ÇATOD) Başkanı Armağan Aydeğer, ETS Seyahat Acentası Dijital Pazarlama Yöneticisi Gözde Kılınç, ELEKTRA Otel Yönetim Sistemi İş Geliştirme Müdürü Evrim Uyar ve ELEKTRA Otel Yönetim Sistemi Satış Müdürü İhsan Güzey’in katılımıyla turizm sektöründeki akıllı uygulamalar paneli gerçekleştirildi. Ayrıca kongrede davetli konuşmacı olarak katılan İtalya Bocconi University öğretim elemanı Dr. Rodolfo Baggio ve NOVUSENS İnovasyon ve Girişimcilik Enstitüsü kurucularından Berrin Benli akıllı turizm ve akıllı destinasyonlar hakkında İngilizce sunumlarını gerçekleştirdiler.
Kaynak: Haber Merkezi