Kurulmuş bir Seçim ittifakının, seçim sonrası ağır aksak, karşılıklı çıkışlar ve serzenişler ile yürüdüğü gözlenen adresi Çanakkale’de, CHP ve İYİ Parti arasındaki gerginliğin hat safhaya ulaştığı gözlemlenmişti.
Siyaset kamuoyunda, Çanakkale’nin ‘Küçük Moskova..’ diye bilinen ilçesi Bayramiç’te, CHP kanadının verdiği  sosyal medya mesajları  ve kullandığı dil, örgütün dilinde..

ORTAK İÇİN, ’CAN’ TANIMI…
“İTTİFAK TARAFLARI, BAYRAMİÇ’DE KENETLENDİ…!”
İl Genel Meclisi’nin CHP’ li Başkanı Sadık Göğüsgeren;
“İYİ Parti candır. Bayramiç’te Millet İttifakı güçlenerek büyüyor” diyerek, manidar bir çıkışa imza attı,
Göğüsgeren, verdiği fotoğrafı, siyasetin dilinden  okuttu.. İttifakın giderek güçlendiğine dikkat çektiği adresi, seçim bölgesi olarak gösterdi.

---------------------------------
  BAYRAMİÇ’ TEN, “BİZ GÜÇLÜYÜZ…” MESAJI
--------------------------------

Millet ittifakının tarafları, en güçlü adres olarak, Bayramiç’i gösterdi..
Siyaset kamuoyunun, ‘Küçük Moskova’ diyerek isimlendirdiği ilçede, Millet ittifakının tarafları, Çanakkale merkezinde, karşılıklı açıklamalar ile bir süre önce oluşan ‘ittifak çöktü..’ fotoğrafına adeta meydan okudu.. Biz ittifakı güçlendirdik mesajını sosyal medyadan verdi.

İTTİFAKA, ‘CAN’ VURGUSU…
Ermenistan zulmüne uğrayan Azerbaycan için kenetlenen Türkiye’nin,
“İki Bayrak, Bir Devlet.  Can Azerbaycan” sloganı attığı son günlerde, ittifak ortağı İYİ Parti için ‘Can’  tanımlaması yapan isim, İl Genel Meclisi’nin CHP’ li Başkanı Sadık Göğüsgeren oldu.
Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı ile ittifakın önemine dikkat çeken CHP’ li Göğüsgeren’ in ittifaka bakış açısı ve sergilediği tavrına, Bayramiç İYİ Parti teşkilatından beğeni yağdı.

CHP İLÇE ÖRGÜTÜ DE, AYNI GÖRÜŞÜN VURGUSUNDA…
Çanakkale merkezinde, CHP ve İYİ Parti arasında gözlenen ve aylar önce kendini hissettiren soğukluğun, kış aylarında olunmasına rağmen tam tersi Ağustos sıcaklığında hissedildiği Adres Bayramiç oldu.
Karşılıklı sıcak mesajlarla, ilçede gerçekleşen Millet ittifakı toplantısına değerlendirmeler getiren Bayramiç siyasetçileri;“ Millet İttifakı olarak toplantımızı gerçekleştirdik. Hep biriz, hep beraberiz. Hedef yereldeki iktidarı, genel de iktidara taşımak.”  şeklindeki amaçlarını sosyal medya üzerinden duyurdu.
CHP Bayramiç ilçe örgütünün resmi sosyal medya hesabından, Millet ittifakı toplantısına ilişkincerilen sosyal medya mesaj ise şu oldu;
“İttifak ortağımız İYİ Partinin Yönetim Kurulu üyeleri ve belediye Meclis üyeleri ile beraber fikir alışverişinde bulunduk. Ortak noktamız Yereldeki İktidarımızı Genelde iktidara taşımak. Biz büyük bir Aileyiz ve Birlikte Başaracağız.”

Cuma Deren