ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Yüksek Öğrenim yapmak için tercih sürecindeki öğrencilere seslendi.

Prof. Dr. Erenoğlu; akıllara gelecek ‘Neden ‘ÇOMÜ?’ sorusuna yanıt verircesine,

“Mesleki açıdan bileklere, 1 tane değil, 2'şer, 3'er altın bileziği takmak zorundayız.

Bu hedef doğrultusunda, Çanakkale Ruhu ile hareket ediyoruz.” dedi.

 

ÇOMÜ, ENGEL TANIMIYOR

İLK’LERE İMZA ATIYOR

ÇANAKKALE RUHU İLE, GENÇLİĞİ HAYATA HAZIRLIYOR

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, ‘Neden ÇOMÜ?’ sorusuna yanıt verircesine bir çıkışa imza attı.

Rektör Erenoğlu, büyük harflerle konuştu, şöyle dedi; “DİPLOMASI 165 ÜLKEDE GEÇERLİ. ÖĞRENCİSİNE İŞ GARANTİSİ.”

Üniversitelerin öğrencileri hayata hazırlaması gerektiğini savunan Rektör Prof. Dr. Erenoğlu, Yüksek Öğrenim yapmak için tercih sürecindeki öğrencilere seslendi.

Prof. Dr. Erenoğlu; akıllara gelecek ‘Neden ‘ÇOMÜ?’ sorusuna yanıt verircesine, “Mesleki açıdan bileklere, 1 tane değil, 2'şer, 3'er altın bileziği takmak zorundayız.  Bu hedef doğrultusunda, Çanakkale Ruhu ile hareket ediyoruz.” dedi.

Rektör Erenoğlu, "Öğrencilere 1 tane değil 2'şer, 3'er altın bileziği takmak zorundayız. Yoksa sadece okula gidip, sınavlara girip, başarılı olup, diploma almakla ne yazık ki mutlu olunamıyor, Mutlu olunamadığı gibi, meslek sahibi de olunamıyor" şeklinde konuştu.

ÇOMÜ olarak, OSB'lerle ciddi iş birliği içerisinde olduklarına vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Erenoğlu, inisiyatif alabilen mezunlar verebilmek için çalıştıklarını söyledi.

 Kurumsal Kimliğe Kavuşmuş,  32 Yılık Üniversite

 

Rektör Erenoğlu,  Erenoğlu, 1992 yılında kurulmuş bir üniversite olduklarını anımsatarak, 3 Temmuz'da 32. Yaşını kutlayan ÇOMÜ’ nün, kurumsal kimliği ile, ülke çapında olduğu gibi uluslararası tanınırlığına dikkat çekti.

ÖĞRENCİYE İŞ GARANTİSİ

Prof. Dr. Erenoğlu, Kültür ve sanat alanında da güzel çalışmalar yapılan ÇOMÜ’ de, "Konservatuarı, müzik ve sahne sanatları fakültesine dönüştürdük. Muhteşem bir ekip var, 181 etkinlik var ve bu etkinlerin neredeyse tamamı şehirde gerçekleşiyor.

Sayısız etkinlikler ve festivaller düzenleniyor. Çanakkale'nin kültür ve sanatında bir nevi lokomotif görevi görüyoruz.

Yine OSB konusunda da çalışmalarımız olacak. Bu konuyu çok önemsiyoruz. Çanakkale ve çevresinde büyük altyapı yatırımları oldu. Özellikle Çanakkale'de OSB sayısı ciddi şekilde arttı.

OSB'lerle görüşmelerimiz oluyor. Gıda, denizcilik, turizm, tarım gibi sektörlerin istihdam noktasında ihtiyacı olan nitelikli elemanları artık üniversitemizde yetiştiriyoruz.

İstihdam garantili bir üniversite olma yolunda hızlı bir şekilde ilerliyoruz. X

ÖĞRENCİ ADAYLARINA, ‘İLAN’ ETTİ

Aday öğrencilerimize de ilan etmiş olayım: Birçok fakültemiz ve meslek yüksekokulumuzda iş başı eğitimli eğitim ve öğretim modelini uyguluyoruz.

Bu konuda sektörün ve sanayicilerin de teveccühü oldu. Denizcilik konusunda Türkiye'de ilk 2'deyiz. Bunu hemen fırsata çevirdik, Denizcilik Meslek Yüksekokulunu kurduk. Su altı kaynakçılık bölümünü kurduk, 30 öğrenci alıyoruz ve 30 öğrenciye, sektörde bir firma iş garantisi verdi. Gemi inşaatı ve denizcilikle ilgili tüm öğrencilerimize birebir uygulama yapabilecekleri ülkemizin alanında en nitelikli simülasyon merkezini kuruyoruz. Bu konuda Türkiye'nin lideri olacağız. Özel sektörde ciddi bir hibemiz de var" ifadelerini kullandı..

ÇOMÜ DİPLOMASI, 165 ÜLKEDE GEÇERLİ

Rektör Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, “Lokasyon, peyzaj ve konumlarına göre sıralandığında, ÇOMÜ  İstanbul'daki 3 üniversitenin ardından 4. sırada yer alıyor.

Üniversiteler Arası Araştırma Laboratuvarlarının sıralaması yeni açıklandı. Buna göre,  geçen yıl 24. Sırada yer alan ÇOMÜ, bu yıl  9. sıraya yükseldi.

Bunlar genel memnuniyet anketleri. Ulusal ve uluslararası indeksler var. Buralarda da sürekli bir yükseliş trendindeyiz.

Yapılan her çalışmanın indekslenmesi için yaklaşık 2 sene geçmesi gerekiyor.

Önümüzdeki sene Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak daha da iyi noktalara geleceğiz.

Kalite ve akreditasyon konusu çok önemli. Yaptığımız her işin belirli bir kalite ve standartta olması gerekiyor. Bunu da denetleyen kurum ve kuruluşlar var. Biz 2 hafta önce YÖKAK dediğimiz YÖK'e bağlı kurum tarafından bir değerlendirmeye tabi tutulduk. A'dan Z'ye 400 kriter değerlendirildi ve olumlu geçti. Önümüzdeki hafta raporu bekliyoruz. Bu rapor ile önümüzdeki 5 yıl uluslararası geçerliliği olan kurumsal akreditasyonunu almış olacağız.

Üniversitemizin diploması açısından, çok önemli olacak. Mavi etiketli diploma sahibiyiz, yani üniversitemizden diplomasını alan bir mezunumuzun diploması 165 ülkede geçerli.

Mavi etiketli diplomaya sahip üniversite, ülkemizde az sayıda” diye konuştu.

Cuma Deren